Wat zijn de 10 beste datingsites van 2023?

Het is trendy voor tieners en volwassenen. Tegenwoordig is elke generatie, van 18 tot 50 jaar en meer, op zoek naar geluk op internet. Denk maar aan alle mensen in je omgeving die een online liefdesrelatie hebben gevonden.

Bijna iedereen kent minstens een koppel dat op deze manier is gevormd. Het bezoeken van datingsites is voor singles vrij normaal geworden.

Maar welke datingsite past het beste bij jou? In dit artikel bekijken we de 10 beste datingsites van 2023, lees je mee.

De beste datingsites van 2023

Beginnen met online daten kan spannend zijn en daarom gaan sommige mensen het uit de weg.

Opeens komt een potentiële partner wel heel dichtbij! Toch heeft het wel degelijk zin om een poging te wagen, want natuurlijk blijf je niet graag alleen achter.

Een datingsite is een gemakkelijke manier om nieuwe mensen te leren kennen of een partner te ontmoeten. Hopelijk nemen de coronamaatregelen in de loop van 2023 af, en dan zullen veel singles dat als een kans zien om een nieuwe relatie te vinden.

Het is daarom belangrijk dat je goed weet welke datingsites er zijn, en wat ze jou kunnen bieden. Wij hebben je daar al een beetje bij geholpen, en bekijken de 10 beste datingsites van 2023.

1: Parship

Parship is een zeer populaire datingsite in Nederland.

De datingssite is geschikt voor hoogopgeleide singles en bestaat sinds het jaar 2001.

De meeste kandidaten op de site zijn hoogopgeleiden, namelijk WO’ers en HBO’ers, maar dit is niet verplicht. Ongeveer 80 procent van alle leden is hoogopgeleid.

Veel singles op de datingssite willen een serieuze relatie. Daardoor hebben zij het er vaak voor over om wat meer te betalen voor een datingssite zoals Parship.

De kandidaten op de datingssite zijn ongeveer 30 t/m 55 jaar oud en meer dan de helft van de kandidaten zijn vrouw.

Dat er minder mannen ingeschreven staan, komt vaker voor op datingssites. Bovendien zijn de meeste kandidaten die zich hebben ingeschreven bij Parship serieus op zoek naar een relatie en staan daarvoor open.

2: Relatieplanet

Een opvallend platform tussen het brede aanbod van datingwebsites is Relatieplanet.nl, omdat het elk van de afgelopen 11 jaar verkozen is tot de beste en populairste datingsite van Nederland.

En dat zegt heel wat, naast het feit dat dit platform tot nu toe al heeft gezorgd voor meer dan 240.000 nieuwe relaties en liefdesverhalen.

Een van de bijzondere aspecten van Relatieplanet is de inclusiviteit en het geloof dat iedereen, ongeacht voorkeur of opleidingsniveau, geluk kan vinden in de liefde. Hierdoor kunnen leden makkelijker in contact komen met geschikte potentiële liefdespartners.

4: Elite dating

Ben je op zoek naar een duurzame relatie en wil je graag een nieuw hoofdstuk aan je liefdesleven breien, dan zit je bij Elitedating op de juiste plaats.

De doelgroep van deze datingsite is een hoog opgeleid publiek en de kans is groot dat je hier een partner vindt die perfect bij jou past. Met wekelijks meer dan 2000 nieuwe accounts is Elitedating één van de best lopende datingsites van het wereldwijde web.

Ben je twintiger, single en op zoek naar een nieuwe relatie, dan is de kans klein dat je hier een partner vindt. Het ledenbestand van deze datingsite bestaat meer uit carrièregerichte dertigers en vijftigplussers.

Het is deze categorie die graag iets meer betaalt voor een goede service, en dàt is waar Elitedating voor staat.

5: Met jou

Metjou.nl is uitgegroeid tot een van de meest bezochte en gewaardeerde community’s voor de leukste singles van Nederland.

Een betrouwbare en veilige plek om snel op zoek te gaan naar leuke singles. Met datingsite Metjou.nl vind je in no-time een leuke date. In slechts enkele kliks heb je contact met jouw droomdate. Je inzet wordt direct beloond!

Metjou.nl claimt dat je binnen 5 minuten kan beginnen met daten op het platform!

6: 50 plus match

50plusmatch is speciaal voor actieve 50-plussers die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Zo kom je sneller in contact met mensen die op dezelfde golflengte zitten.

Het inschrijven op 50plusmatch is gratis en tijdens het inschrijven stel je eenvoudig en snel je profiel samen. Het is niet verplicht alles in te vullen, maar hoe uitgebreider je profiel, hoe meer kans op goede matches.

Veel 50-plussers die single zijn gaan ervan uit dat ze dat de rest van hun leven blijven. Dat is jammer, want ook na je 50e levensjaar kun je nog veel aan een partner hebben. Je hebt nog een flink stuk leven voor je en wat beter dan dit te delen met iemand om die je geeft? De beste manier om een nieuwe levenspartner te vinden is door je in te schrijven op een datingsite voor 50 plussers.

7: NovaMora

Novamora.nl is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar een spannende date.

Doordat Novamora.nl adverteert op radio en TV, melden zich dagelijks duizenden nieuwe leden aan. Reden genoeg dus om elke dag even in te loggen.

Bij Novamora.nl kun je je inschrijven met een zelf gekozen profielnaam. Ook blijft je e-mailadres altijd geheim voor andere leden. Voor wie echt helemaal anoniem wil blijven, bestaat de mogelijkheid om geen foto op het profiel te tonen.

In tegenstelling tot veel andere erotische datingwebsites, is novamora.nl fel tegen nepprofielen. Bij Novamora vind je geen chatoperators die je aan het lijntje houden. Ook stellen de medewerkers van Novamora alles in het werk om kwaadwillende leden te weren. Fair play, dat is het motto!

8: Second Love

Secondlove.nl is een date site voor mannen en vrouwen, die een spannende affaire of avontuur zoeken.

Alle profielen op Second Love worden individueel beoordeeld, en alleen serieuze vrouwen en mannen worden opgenomen op het platform.

Je kunt online vreemdgaan (daten) door berichten te versturen naar andere leden.

Tevens biedt datingsite Second Love een bruisende, veel bezochte chat voor snel en direct contact.

Als je lid wordt van Second Love kun je jouw eigen profiel met foto’s plaatsen en beheren.

9: Gay Parship

Bij gayParship vind je gelijkgestemde hoogopgeleide single homo’s en lesbiennes. 76% heeft een opleiding op HBO- of WO-niveau.

1 op de 3 leden vindt bij gayParship een partner. Al sinds de lancering van gayParship in Nederland zetten ze het unieke matchingsprincipe in om leden aan elkaar voor te stellen. De succesratio is hét bewijs dat gayParship werkt!

Bij gayParship tref je singles die serieus op zoek zijn naar een partner voor een langdurige relatie. De leeftijd van de leden is evenwichtig verdeeld, het merendeel van de leden is tussen de 30 en 55 jaar.

10: E-matching

E-matching is de datingsite voor hoger opgeleiden singles die echt op zoek zijn naar een duurzame vaste relatie.

Zowel voor heterorelaties als gay of lesbische relaties. Je bepaalt zelf hoe breed of hoe smal je zoekt en met wie je en of geen contact wil leggen.

De aanmelding is gratis en na goedkeuring word je profiel online gezet.

Betalende leden kunnen zelf het initiatief nemen tot contact & gratis leden kunnen altijd kosteloos een bericht terugsturen.

Datingsite keuze

Je hebt zonet de beste datingsites van 2023 gezien, deze top 10 is gemaakt voor de categorie: Algemeen.

Wil je toch liever een pagina met meer datingsites van een specifieke categorie, zoals: gratis datingsiteshoger opgeleiden, gay dating50 plus en vreemdgaan? Klik dan op de knop hieronder!