Wat doe je als je relatie over is?

Het is niet voor niets dat er zoveel liedjes geschreven worden over liefdesverdriet want elke dag is er wel ergens een stel dat er een punt achter zet. Maar ook de pijn om een gebroken liefde blijft niet duren.

Er komt een moment waarop je terug in je eigen kracht kunt gaan staan en je leven weer op de rit hebt.

Wanneer je weer helemaal klaar bent voor een nieuw hoofdstuk in je leven, dan is een betrouwbare datingsite een prima optie. Een nieuwe liefde ontmoeten in het echte leven is niet altijd eenvoudig.

Vooral wanneer je je niet graag in het nachtleven gooit kan online daten ervoor zorgen dat je status wel eens snel zou kunnen veranderen. Wat doe je als je relatie over is? Daten!

Tijd en geduld

Als je relatie over is heb je vaak niet meteen zin om opnieuw in de datingvijver te springen. Al naar gelang hoe jouw relatie gestopt is, zal je meer of minder tijd nodig hebben om weer uit het diepe emotionele dal te kruipen. Meestal, wanneer je zelf de relatie stopte, valt liefdesverdriet wel mee. Maar toch kun je daar ook behoorlijk door van slag zijn. Van de ene relatie gelijk in de andere huppelen is geen goed idee.

Je moet nog helemaal wennen aan je nieuwe situatie en daarvoor heb je tijd en geduld nodig. Anders bestaat de kans dat je je nieuwe partner gaat belasten met emoties die nog in de vorige relatie thuishoren.

Hierdoor kun je een behoorlijke hypotheek leggen op je pas gestarte romance. Maar, wanneer je weer helemaal hersteld bent, en je klaar bent om het nieuwe avontuur aan te gaan, kan online dating een mooi nieuw begin betekenen.

Gedeeld verdriet, gedeelde verantwoordelijkheid

Of jullie lange of korte tijd samen waren, jullie hebben dingen met elkaar gedeeld. Er zijn de mooie herinneringen, de familie, gemeenschappelijke vrienden en misschien wel kinderen die je in je hart draagt. De gevolgen van een relatiebreuk kunnen uitdeinen zoals de kringen op het water wanneer je er een steentje in gooit. Wie nodig je nog uit op toekomstige verjaardagsfeestjes? Met wie blijf je nog wel en met wie geen contact meer houden?

Gaan de kindjes van je ex je tante of oom blijven noemen of gaat het contact zo verwateren dat ze je vergeten? Het zijn een hoop vragen waar je tegenaan hikt en die niet zo eenvoudig zijn op te lossen. Materiële zaken kun je onderling, of met tussenkomst van een notaris, regelen maar emotionele dingen zijn een ander paar mouwen.

Is de liefde opgebrand tussen jullie en ga je als vrienden je eigen weg, dan is de kans groot dat deze problemen op een fijne manier worden opgelost. Ga je met ruzie uit elkaar of is er sprake van overspel waardoor jullie samen niet meer door één deur kunnen, dan is het andere koek. Hopelijk nemen jullie die verantwoordelijkheden samen als volwassenen en houden jullie er rekening mee dat je de kinderen hier niet tegen elkaar gebruikt.

Knopen doorhakken en keuzes maken

De belangrijkste stap heb je reeds achter de rug wanneer je relatie gestopt is. Jullie hebben de knoop doorgehakt en dat was wellicht een moeilijke beslissing. Wie klaar is voor een nieuwe liefde zal nu belangrijke keuzes moeten gaan maken; Het zoeken en vinden van een betrouwbare online datingsite. Zoals je wellicht gemerkt hebt en gelezen op onze datingsites pagina, is er meer dan keuze genoeg.

Om te achterhalen welke best bij jou past, lees je best eerst even onze reviews door. Het is steeds handig om te weten aan welke doelgroep je je kunt verwachten, wat de kosten voor een abonnement zijn en zo verder.

Hiervoor kun je rustig de tijd nemen terwijl je alle voor en tegens op een rijtje zet. Want, het gaat niet ‘zomaar’ over online daten, vooral niet als je op zoek bent naar een duurzame relatie. Het gaat om jouw eigen toekomst en het opnieuw vinden van geluk en daar spring je best niet lichtvaardig mee om.

Vergeten en vooral vergeven

Ok, het kan lastig zijn om alles zomaar achter je te laten en de spreekwoordelijke deur dicht te trekken. Niet iedereen heeft de kunst van het loslaten onder de knie en kan, op emotioneel vlak, weer met een schone lei beginnen. Er kunnen best een hoop frustraties en boosheid blijven hangen, vooral wanneer je relatie over is omdat je de bons kreeg. Indien je hiermee worstelt, moet je echt dingen gaan loslaten die thuishoren waar ze gebeurd zijn; in het verleden.

Een manier vinden om deze negatieve emoties los te laten zal nodig zijn indien je een nieuwe relatie wilt. Er over praten met iemand die je vertrouwt of, een professionele therapeut raadplegen, zou wel eens een goed idee kunnen zijn. Want, vergeten en vergeven is nodig voor je eigen gemoedsrust.

Indien de boosheid op je ex, met alle bijhorende frustraties, niet verwerkt is ga je onbewust deze automatisch uitwerken op je nieuwe vriend of vriendin en dat kan nooit de bedoeling zijn. Zoek een middel waarbij jij je goed voelt om vergeving te schenken en alles achter je te laten zodat je weer helemaal klaar bent voor een nieuw avontuur.

Weer helemaal klaar om te daten!

Heb je al je ballast opgeruimd van je vorige relatie, dan kun je je met volle moed in de boeiende wereld van het daten storten. Onze blog over de tien beste datingsites zal je hier vast bij helpen. Eens je een keuze gemaakt hebt uit één of misschien wel meerdere datingsites, kun je een account aanmaken en je profiel invullen. Wanneer alles ingevuld en aangevinkt is, vangt voor jou een spannende tijd aan.

Welke man of vrouw gaat als eerste contact opnemen en wanneer. Zou die ene persoon, wiens profiel jou opviel, reageren of zou je zelf een eerste berichtje sturen? Gaan andere leden van de datingsite jou wel leuk vinden en wat doe je als je teveel berichten stuurt.

Waarop ga je selecteren of ga je gewoon genieten van al de aandacht die je krijgt? Er staat jou in ieder geval een hele leuke tijd te wachten en je kunt vanaf dan weer beginnen met het maken van de allermooiste herinneringen.