Friends with benefits

Wat betekent friends with benefits?

Vroeger was er eigenlijk niets anders dan de traditionele relatie. Zonder relatie met iemand “rotzooien” was echt onbespreekbaar.

Tegenwoordig is er gelukkig veel veranderd. Bijna niemand kijkt meer op van een relatie tussen twee dezelfde geslachten of een samengesteld gezin.

Iets wat ook steeds meer voorkomt zijn de mensen die liever alleen willen zijn. Ze vinden een partner niet van toegevoegde waarde.

Vaak hebben ze zelf alles goed op de rit. Van een goed betaalde baan tot een rijk gevuld sociaal leven.

Wat ze wel missen is af en toe lichamelijk contact, oftewel een lekker potje seks. Je zou dan elke keer op zoek kunnen gaan naar een one-night stand, maar niet iedereen vindt dat fijn.

Friends with benefits is daarvoor de perfecte oplossing. Je hebt dan een vast iemand om mee af te spreken, maar niet de lasten van een relatie.

Je hoeft geen verantwoording af te leggen voor wat je doet, maar hebt wel het voordeel dat je weet wie er tussen je lakens ligt.

Het is echter wel belangrijk om je aan een aantal regels te houden.

Dit, om te voorkomen dat je toch meer gaat verwachten van je friend with benefits of verzeild raakt in een discussie, omdat er andersom andere verwachtingen zijn ontstaan.

Hoe vind je een friend with benefits?

Natuurlijk kun je in je eigen vriendenkring op zoek gaan, maar eerlijk gezegd is dat sterk af te raden.

Het is een beter idee om een nieuwe vriend te zoeken hiervoor. Online zijn er meerdere datingsites waar je kan aangeven dat je alleen op zoek bent naar iemand voor gezellige avondjes in bed.

Door middel van de zoekfunctie en opties die je aan kunt geven, komen er profielen naar voren die bij jou interesses passen.

Zo kun je mensen leren kennen en kijken wie interessant genoeg is om mee af te spreken.

Blijf wel continu duidelijk aangeven dat je niet op zoek bent naar meer dan friends with benefits.

Welke regels gelden er voor friends with benefits?

Er bestaat niet een of ander vaststaand draaiboek voor hoe je hiermee om dient te gaan.

Toch zijn er een aantal basisregels die belangrijk zijn. Door deze na te leven voorkom je een hoop gedoe achteraf.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk om ten alle tijden duidelijk te blijven.

Laat je niet verleiden tot iets waar je geen zin in hebt.

Hieronder bespreken we een aantal regels, waardoor je ervoor kunt zorgen dat een en ander duidelijk blijft:

  • Zorg dat jullie beiden qua afspraken hetzelfde verwachten:

Stel het klikt met iemand via de datingsite, dan volgt er vanzelfsprekend een afspraakje.

Elkaar in real life ontmoeten is vaak toch net even anders dan online. Als het in het echt ook klikt begin dan eerst met het maken van afspraken.

Hoe kijken jullie tegen het friends met benefits zijn aan en wat verwacht je van elkaar? Het allerbeste is om dit zwart op wit te zetten.

Zo kun je altijd teruggrijpen naar het “contract” tussen jullie twee als er onverwacht toch gedoe ontstaat. Bedenk ook eventuele consequenties voor als een van jullie twee zich niet aan de regels houdt.

  • Jaloezie is uit den boze!

Het is absoluut niet de bedoeling dat je jaloers wordt als je friend with benefits bijvoorbeeld naar iemand anders kijkt.

Het gaat immers om een vriendschap met iets meer tussen jullie tweeën en niet om een monogame relatie.

Je friend is niet je bezit en is ten alle tijden vrij om rond te kijken en andere keuzes te maken. Daar moet die natuurlijk wel open en eerlijk over zijn.

  • Vertrek op tijd:

Hoe gezellig het misschien ook kan zijn, blijf niet plakken. Het is niet de bedoeling dat je ineens half inwoont bij je friend.

Je wil ook echt niet dat er ineens gevraagd wordt wanneer je nou eens vertrekt.

Daardoor ontstaan er onnodige strugles en komt jullie vriendschap op spanning te staan.

  • Het moet iets leuks blijven:

Zodra je ook maar het gevoel hebt dat het friends with benefits zijn niet meer bij je past en je er stress van krijgt is het tijd om er een einde aan te maken.

Het moet iets zijn waar je gelukkig van wordt. Niet iets waar je tegenop gaat kijken.

  • Wees altijd eerlijk, ook als je toch gevoelens krijgt:

Ook al heb je geen echte relatie vol verantwoordelijkheden met je “friend”, wees toch eerlijk tegen elkaar.

Wil je niet meer verder of sta je niet meer achter afspraken bespreek dit dan. Ga niet stiekem andere dingen doen dan wat in jullie contract staat.

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je op een gegeven moment tot de ontdekking komt dat je je friend toch wel heel erg leuk bent gaan vinden.

Ook dan is het belangrijk om open kaart te spelen. Niet alleen voor je eigen gevoelens, maar ook om de ander de kans te geven te besluiten hoe die er op dat moment in staat.

Ben jezelf ervan bewust dat de ander waarschijnlijk zal kiezen om het contact te verbreken. Toch is het heel erg belangrijk om open kaart te spelen, want hoe langer deze situatie voortduurt, hoe meer frustraties er gaan opspelen.

  • Houd je ogen open!

Op het moment dat je op zoek gaat naar een friend with benefits sta je waarschijnlijk niet open voor een traditionele relatie.

Houdt de deur tot deze optie wel ergens op een klein kiertje open. Hoe klein je de kans ook acht, het kan zomaar gebeuren dat je toch ineens de ware liefde tegen het lijf loopt.

Zie het friends with benefits echt als iets tijdelijks.

Het maakt niet uit wat je voor tijd aan tijdelijk hangt, maar besef dat het leven altijd nog verrassingen in petto kan hebben.

Het allerbelangrijkste van dit hele verhaal is dat je geniet. Kies je friend bewust uit. Bij twijfel is het beter om verder te zoeken tot je iemand vindt waar je je fijn bij voelt. Veel succes bij je zoektocht!