Datingsite E-matching – Kosten, review en ervaringen

“E-matching, dating voor hoger opgeleiden”, we kennen de slogan allemaal wel van het voorbijkomen via diverse soorten media. Daten is een populair onderwerp tegenwoordig en wanneer je als hoger opgeleide in aanraking wilt komen met mensen die eveneens beschikken over extra diploma’s kun je hier terecht.

Nu vraag je je misschien af hoe deze datingsite precies in elkaar zit, aan welke prijzen een inschrijving verbonden is en welke ervaringen leden hebben met het online communicatiekanaal.

Alles daarover lees je in onze review over datingsite E-matching!

Hoe zit e-matching in elkaar?

Deze datingsite is evenals andere datingsites gericht op het verbinden van mensen op liefdesgebied en matches te begeleiden van date naar relatie. De site onderscheid zich van soortgelijke initiatieven, zoals 50plusmatchNovamora en Second Love. door de focus op hoger opgeleide singles. Het idee is dat mensen hierdoor meer op elkaar aansluiten en makkelijker betere matches gemaakt kunnen worden.

De datingsite richt zich op veiligheid en vertrouwen, door regelmatig profielen en foto’s te controleren en alleen singles van minimaal 18 jaar toe te laten. De site is overigens beschikbaar via je computer of laptop, maar ook via een smartphone, waardoor je snel en makkelijk bij je profiel kan komen.

Wanneer je problemen ervaart met je profiel of hulp nodig hebt om een andere reden kun je terecht bij de servicedesk, welke zeven dagen in de week beschikbaar is. Via diverse betaalmethoden kan aan de betalingsverplichting voldaan worden, zoals via iDEAL en incasso. Ook kan een lidmaatschap bij e-matching makkelijk stopgezet worden. De site is beschikbaar voor zowel hetero als homo of lesbische singles.

Welke kosten zijn verbonden aan e-matching?

Het aanmelden bij de datingsite is geheel gratis. Hierbij moet je opgeven van welk geslacht je bent, naar welk geslacht je op zoek bent, welke bijnaam je wil gebruiken voor je profiel, je e-mailadres en je naam. Vervolgens moet je wachten op een goedkeuring, waarna je profiel vanzelf online wordt gezet.

Hierbij moet je nog wel beschrijven wie jij als persoon bent, wat voor persoon je zoekt en tot slot moeten een aantal foto’s geüpload worden. Vervolgens zijn twee soorten lidmaatschappen beschikbaar.

Passief lidmaatschap

Dit lidmaatschap is gratis en je kan een profiel na goedkeuring op de site laten plaatsen. Een passief lid kan echter niet zelf het initiatief nemen om contact op te nemen met andere leden. Reageren op berichten van anderen kan wel kosteloos tot een maximum van vijf per dag.

Wanneer je als passief lid langer dan 32 weken niet inlogt, wordt je profiel verwijderd.

Actief lidmaatschap

Een actief lid betaalt voor zijn lidmaatschap op maandelijkse basis voor een periode van drie, zes of negen maanden. Deze leden kunnen van alle functionaliteiten gebruik maken en het lidmaatschap wordt pas ontbonden wanneer er geen betalingen meer worden vervuld.

Een actief lid wordt dan een passief lid.

Tarieven

Er zijn drie mogelijke tarieven waarmee actieve leden te maken krijgen wanneer ze voor dit lidmaatschap kiezen. Wanneer je kiest voor een lidmaatschap van drie maanden betaal je in totaal 49,95 euro, wat een korting van 16 procent betekent.

Je krijgt wel 33 procent korting door het kiezen voor een zes maanden pakket, waarvoor je 79,95 euro betaalt. Tot slot betaal je 99,95 euro voor een pakket van negen maanden, wat een korting van 44 procent betekent. Je kunt hierbij veilig betalen via creditcard, iDEAL, incasso of overschrijving.

De kosten van de lidmaatschappen zijn als volgt:

Naast een inschrijving voor meerdere maanden kun je er ook voor kiezen om maandelijks te betalen, waarbij de kosten 19,95 euro bedragen. Je abonnement wordt hierbij automatisch met een maand verlengd. Een lidmaatschap gaat in op de dag van het maken van de incasso.

Hoe wordt e-matching beoordeeld door anderen?

In een review over e-matching kan de datingsite op een aantal aspecten beoordeeld worden. Deze zullen verder worden uitgewerkt.

Betrouwbaarheid

Het gaat bij e-matching om singles met een HBO- of WO-opleiding en dus een hoog denkniveau. Dit zorgt ervoor dat singles die zich op de site aanmelden ook vooral zoeken naar een serieuze date en relatie. Zo zegt de datingsite ook zelf mensen te willen helpen met het vinden van een “duurzame relatie”.

De kwaliteit van de site en je privacy worden gegarandeerd door het Thuiswinkel Waarborg keurmerk, welke het heeft mogen ontvangen. Daarnaast worden profielen regelmatig gecontroleerd. Op deze manier voel je je veilig tegen nepprofielen en internet criminelen.

Ook gebruikt de site een beveiligde https-verbinding, waardoor gegevens versleuteld worden en niet misbruikt kunnen worden. Deze informatie staat allemaal in de voorwaarden en privacy statement en maakt de site erg betrouwbaar.

Gebruiksvriendelijkheid

Het aanmelden bij e-matching is erg makkelijk en duidelijk aangegeven. Je hoeft ook niet gelijk betalingen te maken, wat de drempel voor een inschrijving zeker verlaagt. Na het voltooien van je aanmelding kun je je profiel verder aanvullen, waarbij allerlei onderwerpen aan bod komen, zoals gewoonten en hobby’s, de woonplaats, het opleidingsniveau en kinderen.

Hierbij vul je je eigen profiel in en het profiel van degene die je zoekt. Er worden veel zaken gevraagd, maar dit zorgt er wel voor dat je gelijk een volledig profiel neerzet en de kwaliteit van matches wordt hierdoor verhoogd.

Wanneer je inschrijving is afgerond, ontvang je direct al mogelijke matches in je mailbox. Je kunt zelf ook zoeken naar singles, waarbij de zoekcriteria erg uitgebreid zijn. Dit zorgt ervoor dat je alleen matches tegenkomt die aansluiten op jouw interesses. Je kan als gratis lid wel onbeperkt profielen bekijken, maar geen berichten versturen. Dit zorgt er wel voor dat je snel geneigd wordt over te stappen naar een betaald lidmaatschap, omdat de opties voor een gratis lid vrij beperkt zijn.

Als er matches voorbij komen die jou interesse hebben gewekt, kun je ze eenvoudig in je favoriete lijst zetten om ze later snel weer terug te vinden. Mensen uitsluiten is ook mogelijk, waardoor zij niet meer in je zoekresultaten zullen verschijnen. De site is erg makkelijk te gebruiken en het is overzichtelijk, waardoor het zijn beloftes nakomt.

Ervaring van de plus- en minpunten

Op basis van de ervaringen van mensen die hebben deelgenomen aan e-matching kunnen een aantal plus- en minpunten van de datingsite worden opgesteld.

Pluspunten

De volgende voordelen van de site werden door deelnemers ervaren:

  • De datingsite is allereerst makkelijk te gebruiken, zowel via je laptop als via een app op je mobiele telefoon.
  • De site heeft geen overbodige functies, wat het recht voor z’n raap en duidelijk maakt.
  • Via e-matching kun je veel hoger opgeleide mensen ontmoeten.
  • De matches die worden gevonden via de site hebben veel overlap op het gebied van hobby’s en interesses, waardoor het sneller goede matches zijn.

Minpunten

Er zitten echter ook een aantal nadelen aan het gebruik van e-matching als datingsite, welke hieronder zijn opgesomd:

  • Het systeem voor berichten functioneert niet altijd even ideaal. Dit zorgt ervoor dat je met matches al snel overstapt naar Whatsapp voor het chatten met elkaar.
  • Er zijn veel reclames actief van de datingsite, waardoor mensen de site wel blijven onthouden. Echter, dit wekt ook het idee dat het geld van abonnementen vooral uitgegeven wordt aan de marketing en minder aan de verbetering van de service.

Over het algemeen ervaren mensen e-matching als betrouwbaar, duidelijk en als een goede plek om liefdesmatches met een hogere opleiding te vinden.