Van date naar relatie: Hoe je dat?

Stel je hebt eindelijk de liefde van je leven gevonden, Althans dat denk jij. Wat doe je dan om van de eerste date tot een relatie te komen.

Voor veel mensen is dit alleen al de gedachten die ze bezorgd maakt. Er kan immers van alles wat verkeerd kan gaan.

Het lijkt wel een spel waarin je precies op de juiste momenten dingen moet zeggen en doen.

Doe je dat niet dan is je kans vergeven.

Wat zijn nou precies die valkuilen waardoor het altijd mislukt. Wat moet je doen en wat moet je niet doen?

Heb de ander niet nodig als je van een date naar een relatie wilt

Een valkuil waar veel mensen in trappen, is de valkuil dat je de partner te nodig hebt. Natuurlijk, je bent verliefd en wilt eigenlijk zo snel mogelijk de tijd inhalen en overgaan op een ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. Dat gaat uiteindelijk niet werken. Zorg dat je niet iemand nodig hebt om gelukkig te zijn.

Dit lijkt misschien een cliché maar dat maakt het niet minder waar. Als je denkt dat alleen een relatie met de ander jou gelukkig maakt wordt zo’n relatie vaak behoeftig, jaloers en verstikkend. Aan de andere kant zal je merken dat je partner je niet kan helpen en is de relatie gedoemd te mislukken.

Wees jezelf als je van een date naar een relatie wil

Daarnaast bestaat er nog een cliché dat absoluut waar is. Dit is het cliché dat je jezelf moet zijn. Het klinkt allemaal heel logisch maar toch weet iedereen dat je je bij de eerste paar dates toch iets beter voor doet dan je eigenlijk bent. Hoe je het ook wendt of keert.

Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel. Vergeet niet dat je de rest van de relatie verbonden bent aan de leugen en uiteindelijk val je toch wel door de mand. Misschien is je partner we gevallen voor dat ene aspect waar jij over hebt gelogen.

Laat de ander weten wat jij voor hem of haar voelt

Deze tip kan heel snel twee kanten op gaan die je beiden niet wilt. Aan de ene kant loopt iemand die snel de liefde verklaart het risico dat zijn partner zich verstikt voelt. Aan de andere kant verwacht niet dat je partner het aan je gezicht kan aflezen wat je voor hem of haar voelt.

Voornamelijk mannen hebben hier last van. Als vrouw denk je dan dat je genoeg signalen af hebt gegeven dat je hem leuk vind. In negen op de tien gevallen zal de man deze signalen niet oppikken.

Spreek irritaties uit

Een valkuil die ook vaak voorkomt is dat mensen irritaties naar elkaar niet uitspreken. De relatie zal misschien in de eerste maanden voorbeeldig verlopen maar uiteindelijk zullen die die irritaties de relatie opbreken.

De eerste keer dat irritaties zich voordoen bij jouw partner zal je er misschien over zwijgen en denken dat het slechts eenmalige irritaties zijn. Aan de andere kant zeg je dan dat dat je de irritaties wel oké vind.

De partner denkt dan dat het oké is dat hij of zij deze acties uitvoert of uitspreekt. Vaak blijven deze irritaties in het achterhoofd hangen en komen naar voren bij de eerste de beste ruzie in de relatie. Spreek irritaties zo vroeg mogelijk uit.

Wees kritisch bij de eerste date en minder kritisch bij de tweede date

Wat vaak voorkomt is dat mensen totaal niet kritisch zijn bij de eerste date maar bij de tweede date te kritisch. De eerste date is vrij ongemakkelijk en als iemand het in jouw ogen goed doet is dat nog geen teken dat hij de ware is. Bij de tweede date is het iets minder ongemakkelijk en laat je de ware ik zien.

Toch wordt een mening al bij de eerste dat al gevormd over de ander. Dat terwijl je de echte persoon nog niet kent. Het kan daardoor komen dat je de ware liefde misloopt omdat je je bij de eerste date te kritisch heb opgesteld.

Andersom komt het ook vaak voor dat iemand bij de eerste date het vaak goed deed, maar bij de tweede date een heel ander persoon bleek te zijn.

Heb geduld

Als er iets waar is over een langdurige relaties is het wel dat dit niet in één nacht is gebeurd. Relaties gaan over elkaar leren kennen. Het is geen wedstrijd. Er zal altijd wel iets zijn aan een partner dat je niet helemaal leuk vind.

Het gaat erom dat je de gehele persoon bekijkt en niet alleen focust op maar één negatief punt. Vanuit een date een relatie opbouwen heeft tijd nodig.

Iedereen is onzeker

Of je nu een man bent of een vrouw. Iedereen is onzeker. Er zijn maar heel weinig mensen die heel zeker zijn van zichzelf. Als vrouw zijnde denk je nu vast dat mannen altijd heel zeker van zichzelf zijn. Dat is echter onzin.

Mannen kunnen echter wel de onzekerheid beter verbergen achter een macho uitstraling of een ‘zorgen voor’ uitstraling. Het voelt misschien alsof jij de enige bent die onzeker is. Het is niet zo. De ander is net zo onzeker als jij.

Als mensen een kamer binnenlopen waarin honderd mensen zijn zullen ze zich focussen op de vier die ze knapper of leuker dan zichzelf vinden. De andere zevenennegentig mensen worden genegeerd.

Heb plezier

Wellicht denk je na het lezen van bovenstaande dat je op veel dingen moet letten. Je wil namelijk heel graag dat het goed gaat. Daardoor ga je je misschien al anders gedragen dan normaal. En dat terwijl je dat juist wil voorkomen.

De moed zakt je dan al snel naar de schoenen. Hoe meer je probeert hoe minder je jezelf laat zien. Meestal is een relatie krijgen niet het gevolg van je perfect aan de regeltjes houden, maar aan het feit of de date leuk was.

Om over te gaan van een date naar een relatie moet je schijnbaar op veel zaken letten. Het is niet realistisch dat je je partner nooit zal kwetsen of onenigheid met hem of haar krijgen. Uiteindelijk draait het erom dat je jezelf laat zien.

Wie ben jij en hoe zit jij in elkaar. Als jouw date echt de ware is dan zal het allemaal gesmeerd lopen. Dat betekend echter nog niet dat jullie beiden in de toekomst nooit uit elkaar zullen groeien of veranderen.

Daar zijn oorzaken genoeg voor. Voorlopig wens ik je veel succes in een nieuwe fase van je leven.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *