Wandel daten in tijden van corona

Daten tijdens corona-tijd. Voor veel mensen is daten in ‘normale’ tijden al een spannende bezigheid, maar nu alle leuke date-opties gesloten of verboden zijn, is het bijna nog spannender.

Met name het vinden van een leuke activiteit die je samen kunt gaan doen vergt wat extra denkwerk. Wandelen heeft de afgelopen tijd sowieso al enorm aan populariteit gewonnen en is ook een zeer geschikte date-bezigheid gebleken.

We lopen (pun intended) de ins en outs met je door!

Eerste Wandel daten

Er is maar weinig zo spannend als een eerste date. Momenteel ontstaan de meeste dates via datingsites, dus is het vaak ook de eerste keer dat je iemand ontmoet. Dat zorgt voor meer dingen om je af te vragen: lijkt de persoon wel op zijn/haar foto’s? Hoe klinkt hij/zij? En vooral: Gaat er een klik zijn?

Wanneer je een eerste date hebt met een bekende is dit allemaal niet aan de orde, maar in deze tijd ontmoet je minder snel iemand en spreek je dus sneller af met iemand die je niet kent. Het is meestal niet prettig en soms ook niet helemaal veilig om meteen bij jou of de ander thuis af te spreken, en dus moet je iets anders verzinnen.

Een stukje lopen is dan toch wel de beste oplossing. Veel mensen geven aan dat dit overigens eigenlijk best wel prettig blijkt te zijn. Je hoeft elkaar niet aldoor aan te kijken en als het gesprek stil valt is er nog genoeg in de omgeving te zien om over te praten.

“Gewoon even stil zijn” is nu overigens ook minder erg dan wanneer je tegenover elkaar in een restaurantje zit. En valt de date toch helemaal tegen? Dan heb je in ieder geval je beweging voor de dag weer gehad, een frisse neus gehaald of ben je even lekker bij gebruind.

Bos-, strand- of stadswandeling?

Ook binnen de beperkingen van een wandeldate zijn er wel verschillende opties te overwegen. Wanneer je iemand voor het eerst gaat ontmoeten en je je nog niet helemaal veilig voelt is het misschien verstandig om een rondje door je stad te lopen of over een uitgestrekt strand te banjeren.

Blijkt iemand verkeerde bedoelingen te hebben, dan ben je in ieder geval in het zicht van andere mensen en kan er minder snel iets fout gaan! Ben je al een paar dates verder of vertrouw je het allemaal wel, dan kun je natuurlijk ook lekker het bos in gaan.

De prachtige natuur zal zorgen voor een rustige sfeer en je kunt meteen polsen of dit misschien wel een bezigheid is die jullie leuk vinden om samen te doen. Kom je nu ook nog een schattig konijntje tegen, dan is zelfs het romantische aspect aanwezig!

Onderschat echter niet hoe leuk het kan zijn om een wandeling door de stad te maken. Je zult merken dat je allerlei dingen ontdekt die je nog niet eerder waren opgevallen én je kunt je date leuke feitjes vertellen over wat jullie zoal tegenkomen.

Ondertussen stiekem bij andere mensen naar binnen kijken is overigens ook een hele leuke bezigheid. Samen kun je lol hebben om gekke interieurs, of fantaseren over jullie eigen droomhuis.

Geo-caching en NS-wandeltochten

Vind je het toch een beetje spannend om zomaar een stukje te gaan lopen met iemand? Dan zou je er nog een activiteit aan kunnen koppelen. Geo-caching is tegenwoordig heel populair en het houdt jullie een beetje bezig. Met behulp van een app of GPS-signaal ga je op zoek naar een ‘schat’.

Vaak is dit iets dat mensen verstopt hebben op een plek en aan jou de taak om het te vinden. Zoek hierbij even uit of het de bedoeling is dat jullie ook weer iets achter laten voor de volgende avonturiers.

Het zou zonde zijn als die op hun eerste date de schat niet kunnen vinden omdat er simpelweg geen meer is… Deze bezigheid test trouwens ook meteen of jullie goed kunnen samenwerken of elkaar al snel in de haren vliegen als jullie het niet eens zijn.

Willen jullie voor de diehard aanpak gaan? Dan kun je besluiten om een NS-wandeltocht te gaan maken. Hierbij ga je met de trein naar een punt toe en je loopt dan een route die al uitgestippeld is door de NS naar een volgend station.

Vanuit daar kun je weer naar huis reizen. Mooi moment om te vragen of iemand nog een warm kopje thee bij je komt drinken, mits de date geslaagd was natuurlijk!

Neem iets lekkers mee!

Wil je je meteen van je beste kant laten zien, dan kun je bijvoorbeeld iets lekkers meenemen. Je kunt het simpel houden en een pak koekjes in je tas stoppen, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wil. Verras je date met een zelfgemaakte lekkernij of neem alles mee voor een romantische picknick.

Hebben jullie al wat meer dates achter de rug, dan kun je afspreken om allebei een gedeelte te maken of mee te nemen. Creëer bijvoorbeeld een classy High Tea, of een High Wine als er wel wat alcohol bij mag worden genuttigd. Gegarandeerd dat jullie een leuke tijd hebben!

Is de date tijdens de winter en is het dus niet zo uitnodigend om op een kleedje op de koude grond te gaan zitten? Neem dan lekker (zelfgemaakte) glühwein of warme chocolademelk mee in een thermosfles en hou een welverdiende pauze op een bankje.

Post-corona

Het leuke aan deze date-oplossing in tijden van corona is dat het ook nadien een prima optie blijft! Je kunt nu eigenlijk een soort test doen of het je bevalt en wat de beste opties zijn, zodat je tijdens een date in normale tijden precies weet wat wel en niet werkt.

We hopen natuurlijk allemaal dat een date in een restaurant, bar of bioscoop ook heel snel weer mogelijk is, maar een extra optie achter de hand hebben kan nooit kwaad. Dat is dan toch nog iets positiefs dat we noodgedwongen hebben moeten ontdekken de afgelopen tijd.

Met alle bovenstaande tips kun je nu je eigen wandeldate gaan samenstellen en ben je klaar voor je volgende date.

Veel succes en wandelplezier!