Relatieplanet – Kosten, review en ervaringen

Een opvallend platform tussen het brede aanbod van datingwebsites is Relatieplanet.nl, omdat het elk van de afgelopen 11 jaar verkozen is tot de beste en populairste datingsite van Nederland.

En dat zegt heel wat, naast het feit dat dit platform tot nu toe al heeft gezorgd voor meer dan 240.000 nieuwe relaties en liefdesverhalen.

Een van de bijzondere aspecten van Relatieplanet is de inclusiviteit en het geloof dat iedereen, ongeacht voorkeur of opleidingsniveau, geluk kan vinden in de liefde. Hierdoor kunnen leden makkelijker in contact komen met geschikte potentiële liefdespartners.

Benieuwd naar andere elementen die Relatieplanet doet onderscheiden van de concurrentie? Lees dan vooral verder, want in dit artikel kom je er alles over te weten!

Een kijkje naar het platform

De landingspagina van Relatieplanet geeft je vele nuttige inzichten over de manier waarop het platform jou van dienst kan zijn.

Zo kun je er bijvoorbeeld in een oogopslag de informatie over de twee beschikbare lidmaatschappen en het aanmeldproces zien. Je kunt op deze pagina ook lezen dat Relatieplanet een hoog aantal actieve leden heeft, waar er elke dag 400 bijkomen en er meer dan 76 duizend actief zijn.

Daarnaast garandeert Relatieplanet dat de profielen van deze leden handmatig worden gecontroleerd en dat het daten via de datingsite daardoor veilig zal verlopen. Deze veilige omgeving wordt verder gesterkt door de klantenservice, die elke dag bereikbaar is.

Via deze pagina kun je er ook voor kiezen om eerst ‘een kijkje te nemen’, zonder jezelf in te hoeven schrijven. Als je die link volgt dan kom je terecht op een overzichtspagina met de profielen van leden die al wel ingeschreven staan op de datingsite. Ook heb je dan de mogelijkheid om een voorproefje van de individuele profielen te bekijken, en kun je zo de profielfoto, het pseudoniem, een persoonlijke biografie, de leeftijd, en de woonplaats van leden zien.

Een fijn begin van jouw zoektocht

Lid worden van Relatieplanet is makkelijk, omdat je jezelf simpelweg in dient te schrijven waarna er via een aantal persoonlijke vragen een profiel wordt aangemaakt dat aansluit bij jou persoonlijkheid.

Nadat je bent ingeschreven kun je jouw persoonlijke profiel verder aanvullen wanneer het jou uitkomt. De volledigheid van dit profiel wordt aangegeven met een percentage, dus hoe meer gegevens je aan jouw profiel toevoegt, hoe hoger jouw score zal zijn. Via deze score kun je dus eenvoudig zien hoe compleet jouw persoonlijke pagina is en deze naar behoeven aanvullen.

Na jouw inschrijving heb je ook de mogelijkheid om de volledige profielen van de andere leden bekijken en op zoek te gaan naar jouw match in de liefde.

Deze zoektocht kun je overigens doen via het apparaat dat jij fijn vindt. Relatieplanet heeft naast de website namelijk ook een mobiele applicatie. Je hebt dus de mogelijkheid om te zoeken naar dates via een computer, tablet of mobiele telefoon.

Mocht je het nog wat spannend vinden om te beginnen met het online daten, dan heeft Relatieplanet ook een blog waar je verschillende behulpzame artikelen kunt vinden. Via deze artikelen geven ze leden een helpende hand in hun zoektocht naar de ware. Zo vind je er bijvoorbeeld artikelen met tips over veilig online daten.

Als mens centraal

Een van de opvallende eigenschappen aan de profielen van Relatieplanet is de variëteit aan mogelijkheden in het opstellen ervan.

Door bijvoorbeeld ruimte te bieden aan ieder individu, ongeacht aspecten als gender, voorkeur en opleiding, zorgt Relatieplanet voor inclusiviteit waarin de mens centraal staat.

Daarnaast zorgt het ook voor een groter aanbad van potentiële partners doordat je zelf kunt instellen wat jouw voorkeuren zijn. Ook de zoekmogelijkheden hebben deze brede mogelijkheden, je kunt bijvoorbeeld zelf selecteren in welke leeftijdsgroep je geïnteresseerd bent.

Door het toelaten van iedereen binnen het platform geeft Relatieplanet aan dat iedereen welkom is en vrij kan zoeken naar de liefde. Dit zorgt ook voor vertrouwen, dat ieder lid zichzelf kan zijn en zich niet anders voor hoeft te doen om het geluk te vinden.

De slow date formule

Naast deze inclusiviteit van haar leden is het concept van ‘slow daten’ prominent in de werkwijze van Relatieplanet. Met ‘slow daten’ verwijzen ze naar de rustige aanpak in het vinden van de liefde.

Zo kun je na het maken van jouw profiel op jouw tempo zoeken naar die specifieke singles die aansluiten bij jouw opgegeven persoonlijke voorkeuren.

Daarna kun je degene die jouw interesse wekt een bericht sturen. Hierbij benadrukt Relatieplanet dat het waardevol is om de tijd voor elkaar te nemen en elkaar te ontmoeten.

Daarnaast geven ze aan dat het belangrijk is om jezelf open te stellen aan de ander en om de tijd te nemen om elkaar te leren kennen en zo bijvoorbeeld overeenkomsten tussen elkaar te ontdekken.

Het is niet voor niets dat het concept slow daten centraal staat in een van de slogans van Relatieplanet. Want in de gehaaste wereld van tegenwoordig is quality time van essentiele waarde, zeker in een activiteit zo persoonlijks en intiems als daten.

Om bij te dragen aan het persoonlijke aspect organiseert Relatieplanet ook offline evenementen, waar je nieuwe mensen en singles direct kunt leren kennen. Mocht je premium lid zijn dan krijg je korting op je deelname aan deze evenementen.

Kosten die baten

Wanneer je jezelf inschrijft en daarmee lid wordt van Relatieplanet, ben je ook automatisch basic lid. Dat betekent dat je gratis toegang hebt tot een beperkt aantal functies van het platform.

Dit lidmaatschap is ideaal als je het fijn vindt om eerst eens rustig bekend te worden met het platform en de verschillende mogelijkheden dat het te bieden heeft. Het is wel belangrijk om te weten dat je met dit profiel geen toegang hebt tot al deze mogelijkheden, zo kun je bijvoorbeeld geen foto’s bekijken en maar twee contacten starten.

Omdat de mogelijkheden met dit gratis profiel vrij beperkt zijn, kun je er ook voor kiezen om premium lid te worden. Dit abonnement kun je afsluiten in drie verschillende vormen, namelijk voor 1, 3, of 6 maanden. De tarieven zijn daarbij respectievelijk €24,95, €44,85 en €59,70, waarbij drie maanden als aanbevolen optie benoemd wordt.

Met dit premium abonnement worden alle functionaliteiten van het platform beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld onbeperkte contacten starten en zien wie jouw profiel heeft bekeken, iets dat met het basic abonnement niet mogelijk is.

Wellicht de meest belangrijke eigenschap van dit abonnement is de mogelijkheid contacten te maken met alle leden, en niet alleen leden met een basic profiel. Hiermee wordt de kans op het vinden van een match in de liefde immers aanzienlijk groter.

Ook is het vanwege persoonlijke voorkeur praktisch om met een premium abonnement in te kunnen stellen wie jou kan benaderen, zodat je specifieke types kan filteren.

De perfecte match

Dat er zo veel matches in de liefde zijn ontstaan via Relatieplanet betekent natuurlijk ook dat er veel positieve ervaringen verbonden zijn met de datingsite.

Zo kwamen Britt en Yvonne via de site met elkaar in contact en breidde hun relatie zich snel uit vanwege meerdere persoonlijke raakvlakken. Door dit contact gingen ze snel op een date die ervoor zorgde dat ze na een maand een vaste relatie met elkaar kregen.

Marjolein vond haar liefde Simon ondanks haar moeilijke persoonlijke verleden. Door de positiviteit viel zijn profiel haar op en het eerste contact liep uit op een liefdevolle relatie tussen beiden.

Op het nippertje ontmoette Juliette Henk via het platform.

Kort na het online contact ontmoetten ze elkaar in Rotterdam en hadden ze samen een fijne date waarin een gedeelde passie voor lekker eten centraal stond.

Intussen wonen de twee tortelduifjes samen en delen ze de rest van alle dates met zijn tweeën.

Hoe schrijf ik mij in?

Het inschrijven op Relatieplanet is erg gemakkelijk, en is dan ook binnen enkele minuten gedaan.

Om je in te schrijven op Relatieplanet kun je gebruik maken van onderstaande knop: