Datingsite Metjou – Kosten, review en ervaringen

Vind de ware liefde op MetJou!

Daten wordt voor veel mensen toch als erg spannend ervaren, laat staan als je online gaat daten. Vooral in deze huidige tijd, tijdens deze Coronapandemie, is het daten in real life best een hele uitdaging.

Daarom is het nu tijd om eens online te gaan daten! Voor veel mensen kan het leren kennen van een potentiële partner via het internet toch als prettig worden ervaren; je kunt nadenken over wat je wilt zeggen, je hoeft niet bang ze zijn voor een slechte eerste indruk én je kunt het zelfs in je pyjama vanuit je bed daten. Waar wacht je nog op? Schrijf je direct in!

Daten op MetJou

‘Ontmoet je Match op MetJou’, is de slogan van de datingsite MetJou. MetJou oogt erg overzichtelijk en je krijgt direct de mogelijkheid om je in te schrijven en in te loggen.

Deze datingsite richt zich op vlotte flirtende twintigers, dertigers en begin veertigers, maar ook andere doelgroepen zijn er van harte welkom. Ook zul je op deze datingwebsite géén fictieve profielen tegenkomen, wat op veel andere datingwebsites wel het geval is.

MetJou is fel tegen deze nepprofielen en daarom is hun motto: Fair Play.

Inschrijven

Om te beginnen moet je een geldige profielnaam en wachtwoord kiezen en je e-mailadres invullen. Hierna vraagt de website of zij e-mails naar je mogen verzenden en zo ja, welke.

Vervolgens begin je met het invullen van je persoonsgegevens en voeg je een profielfoto toe aan je account.

De website geeft aan dat een ingevuld profiel interessanter is en zorgt voor meer bezoekers, doordat je makkelijker gevonden wordt op basis van jouw eigenschappen.

Eerste indruk

De website oogt erg simpel; misschien niet wat direct aantrekt aan een website, maar juist wel erg prettig kan zijn.

Je bent hier namelijk voor één doel: het vinden van de ware liefde!

Bovenin het venster staan enkele knoppen: overzicht, berichten, knipogen, contacten, fotozapper en profielen. Eén voor één zal ik deze ‘functies’ toelichten en mijn mening erover uiten.

Overzicht

Op de eerste pagina, onder de knop overzicht, word ik geattendeerd op enkele punten: mijn profiel is klaar voor gebruik, als nieuw lid kan ik gebruik maken van maar liefst 20% korting op VIP-toegang, krijg ik de mogelijkheid om me aan te melden voor nieuwsberichten en aanbiedingen én wordt vermeld dat het verstandig is om veilig te daten in deze Coronatijd.

Daarnaast zie je in het linker venster vijf profielen die voor het laatst online zijn gekomen op de website.

Zelf zie ik niet direct het voordeel hiervan in om te weten wie voor het laatst online is gegaan, maar mogelijk kom ik hier later nog op terug.

Berichten

Terwijl ik de overzichtspagina doorloop, hoor ik al allerlei plopjes op de achtergrond. Dit blijken enkele berichten van andere leden te zijn.

Nadat ik een gesprek met iemand ben aangegaan, krijg ik na twee berichten helaas al de melding dat ik het limiet heb bereikt aan gratis chatberichten naar de betreffende persoon.

Om het contact aan te gaan met deze potentiële match heb ik VIP-toegang nodig; een optie waarvoor je helaas moet gaan betalen. Hierover zal ik later meer vertellen.

Knipogen

Helaas kan ik ook vrij weinig vertellen over de optie om te knipogen naar andere leden. Ook deze functie is helaas alleen toegankelijk voor VIP-leden.

Contacten

Onder het kopje ‘Contacten’ kun je onder andere zien welke pagina’s van andere leden je zelf hebt bezocht. Ook kun je leden, die je als favoriet hebt gemarkeerd, hier terugvinden en de leden die je hebt geblokkeerd.

Ook is het mogelijk om te zien welke bezoekers jouw profiel voor het laatst bezocht hebben, maar helaas is ook hiervoor VIP-toegang vereist.

Fotozapper

Tot mijn verbazing is deze functie wél mogelijk om te gebruik zonder de VIP-toegang. Hierbij krijg je foto’s te zien van mogelijke matches en kun je ervoor kiezen of je de persoon op de foto leuk vindt, niet leuk vindt of misschien leuk vindt.

Mogelijke matches kun je hier terugvinden, maar ook de personen die jou leuk vinden. Tot mijn spijt is deze laatste optie ook alleen mogelijk met de VIP-toegang.

Profielen

Op de pagina profielen worden direct alle nieuwe leden getoond met gebruikersnaam, geslacht, woonplaats, afstand en de persoonlijke omschrijven. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van een filterfunctie, waarbij je al je wensen kunt invullen: leeftijd, gewicht, lengte, opleiding, muziekvoorkeur etc.

Hier ben ik erg te over te spreken, omdat je door deze functie op de juiste profielen terecht kunt komen en het echt mogelijk is om die ene ware liefde tegen te komen.

VIP-toegang

Soorten abonnementen

Om gebruik te maken van de VIP-toegang kun je kiezen uit drie betaalde abonnementen: 1 maand VIP-toegang, 2 maanden VIP-toegang en 4 maanden VIP-toegang.

De meeste mensen voor de tweede optie, om voor twee maanden toegang te krijgen, waardoor je 20% bespaard. Om voor één maand gebruik te kunnen maken van alle opties, betaal je een bedrag van €24,99, twee maanden toegang kost €39,98 (€19,99 per maand) en voor vier maanden betaal je eenmalig het bedrag van €59,96 (€14,99 per maand).

Wat houdt het abonnement in?

Als VIP-member heb je extra mogelijkheden op de website.

Je kunt onder andere gebruik maken van de FotoZapper, alle berichten lezen, persoonlijke berichten sturen, extra foto’s bekijken en de laatste online gekomen bezoekers bekijken.

Eigen mening

Als ik op zoek zou zijn naar een nieuwe liefde, zou deze website zeker een optie kunnen zijn voor mij om te daten. Wél zou ik kiezen voor de VIP-toegang, omdat je duidelijk meer opties hebt om met andere mensen in contact te komen.

Het voordeel van deze abonnementen vind ik dat je kunt kiezen voor een soort ‘proefabonnement’ voor één maand. Hierdoor zit je nergens aan vast en kun je voor een relatief leuk bedrag kijken of de website iets voor je iets. En wie weet vind je in deze eerste maand wel dé ware liefde!

Aanmelden

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in het daten op datingsite METJOU, of wil je om te beginnen even kijken of het echt wat voor je is?

Maak dan gebruik van onderstaande knop om je in te schrijven op METJou.nl

Het is zeer gemakkelijk, en is binnen enkele minuten voltooid.