Liefdesverdriet gaat niet over

Helaas maken we het allemaal wel een keertje mee, we moeten een relatie verbreken of we worden gedumpt. Dit hoort bij het leven zoals alle niet leuke dingen helaas bij het leven horen. Zonder verdriet zou er zeker geen blijdschap en al helemaal geen ware liefde zijn.

Hoewel je weet dat dit kan gebeuren wanneer je in een relatie stapt, maakt dat het liefdesverdriet niet minder erg. Je wil na het verbreken van de relatie zo snel mogelijk van dit verschrikkelijke gevoel af en door kunnen met je leven.

Jammer genoeg gaat dit niet voor iedereen heel snel. Een veel gezochte zoekterm is dan ook ‘mijn liefdesverdriet gaat niet over‘ met de impliciete vraag daarbij hoe je daar dan vanaf komt.

Hieronder kan jij lezen waarom jij niet zomaar van dat verdriet afkomt. Er kunnen meerdere oorzaken zijn en wellicht herken jij jezelf in één of meerdere van deze oorzaken wel.

Ook kan je al een beetje lezen wat je zou kunnen doen om van het verdriet af te komen. Dat is per slot van rekening het gene wat je wil.

Als je hier verdere begeleiding bij wil hebben, om zo snel mogelijk van het gevoel af te komen, dan raden wij jou aan om het e-boek: ‘Genees je gebroken hart in 15 stappen’ te kopen en lezen. In dit boek word jij in vijftien stappen door het proces heen begeleidt om zo van jouw gebroken hart af te komen.

De gewenning van een relatie

Ben jij wel eens naar de andere kant van de wereld gereisd? Toen je terug kwam van deze prachtige reis had je waarschijnlijk last van een jetlag: je moest weer wennen aan de Nederlandse tijd. Deze jetlag kan je vergelijken met jouw oude relatie. Jij was ontzettend veel met jouw partner.

Als jullie samenwoonde, dan waren jullie vrijwel continu samen. Je eet samen, je slaapt naast elkaar en je ziet elkaar constant. Je raakt gehecht en gewend aan elkaar en je gaat er vanuit dat jouw partner er altijd is en altijd naast je wakker wordt.

Wanneer dit opeens allemaal uit jouw leven wordt gerukt, omdat jij of jouw ex de spullen heeft moeten pakken, dan moet jij aan jouw nieuwe levensstijl wennen en dat doet pijn.

Dit proces kan lang duren want je moet er weer aan wennen dat je alleen slaapt, alleen eet, alleen je series kijkt en alleen naar de supermarkt gaat. Al die zaken die je samen deed, doe je nu alleen. Pas wanneer je aan jouw nieuwe leven went, dan zal je de relatie achter je kunnen laten.

Herinneringen

Er zijn een aantal simpele tips om dit proces te versnellen. Allereerst is het goed om zoveel mogelijk herinneringen voor even te verbergen. Dat wil niet zeggen dat je alle foto’s en spullen die jou aan jouw ex doen denken moet vernietigen of weggooien.

Stop ze even in een doos uit het zicht zodat je er de komende tijd niet aan hoeft te denken. in de ruimte waar jij leeft, moet jij even niet aan de ex worden herinnerd totdat je het een plekje hebt kunnen geven.

afleiding

Daarbij is het belangrijk om erop uit te gaan. Blijf niet alleen thuis, want daar zal je weinig anders dan jouw ex kunnen denken.

Je moet ervaren dat er een leven na de relatie: een leven zonder jouw ex.

Ga lekker leuke dingen doen met je vrienden, vriendinnen of familie en zorg dat je niet aan jouw liefdesverdriet hoeft te denken. Deze afleiding zal het proces zeker versnellen.

Online dating

Wanneer jij je er klaar voor voelt, dan kan je ook gaan denken aan daten. Dit hoeft niet meteen om een nieuwe relatie te zoeken, maar het is fijn om te ervaren dat er andere mensen zijn dan jouw ex die jou interessant vinden en leuk kunnen zijn. Online dating is een laagdrempelige manier om dit uit te vinden.

Op deze site zijn er andere blogs die dit soort datingssite bespreken. Zo kan je eens een kijkje nemen op de blog over Stedendating: ‘Stedendating review‘. Je vindt hier ook reviews over andere sites.

Als jij slechte gevoelens hebt over online dating, lees dan de blog over de vraag waarom je hier mee zou moeten beginnen: ‘Waarom beginnen met online daten?‘. Begin pas met daten als je je hier klaar voor voelt, maar het is wel zeker een goede manier om van het liefdesverdriet af te komen.

Het verliezen van de liefde van jouw leven

Een andere reden waarom jij wellicht niet van jouw liefdesverdriet afkomt, is omdat jij er heilig van overtuigd bent dat deze persoon de liefde van jouw leven is. Met dat idee zeg jij eigenlijk dat er nooit meer zo iemand langs gaat komen. Conclusie, je leven heeft eigenlijk nog weinig zin.

Zolang je dit idee vasthoudt, ga je niet van jouw liefdesverdriet afkomen. Dat is natuurlijk niet zo gek, want wie de liefde van zijn leven verliest, heeft een probleem. Allereerst moet je begrijpen dat doorgaan niet betekent dat het idee van de liefde van een leven verworpen moeten worden.

Het kan namelijk zo zijn dat jouw ex gewoon niet de liefde van jouw leven is. Dat is wellicht ondenkbaar nu, maar binnen een bepaalde tijd zal je dit wel zo zien. Je zal echt wel weer iemand anders tegen het lijf lopen, die wellicht wel de liefde van jouw leven is.

Kortom, eerst moet je accepteren dat of de liefde van een leven niet bestaat of dat jou ex het niet is. Hopelijk kan jij nog met jouw ex goed bevriend blijven zodat je hem of haar als maat niet hoeft te missen.

Echter, nu is het zaak om of te gaan genieten van het feit dat je vrijgezel bent of om de daadwerkelijke liefde van je leven te vinden. Genieten van het vrijgezellenleven kan overigens gewoon inhouden dat je lekker veel tijd met vrienden en familie gaat doorbrengen.

Om een nieuwe liefde van je leven te vinden moet je lekker gaan daten of rustig afwachten totdat deze persoon zich voordoet.

Woede

Tot slot kan jij natuurlijk ook nog steeds heel veel liefdesverdriet hebben omdat je boos bent op jouw ex. Zolang je deze woede houdt, kan jij hem niet vergeten. Wat er ook gebeurt is, je hoeft hem niet te vergeven, maar je zal de woede wel moeten loslaten.

Je zal een manier moeten vinden om de woede een plekje te geven. De relatie is over, dus je hebt er niks aan om boos te blijven. Je hebt alleen jezelf er maar mee.Spreek daarom de woede nogmaals uit aan jouw ex en zet er dan een punt achter.

Je hebt je zegje dan gedaan en nu zal je doormoeten. Dit zal jou ook de mogelijkheid geven om een normale relatie met jouw ex op te bouwen.

Genees je gebroken hart in 15 stappen

Wellicht kon jij je niet vinden in deze oorzaken en heb jij deze tips al opgevolgd, maar kom je alsnog niet af van jouw liefdesverdriet. Het kan ook zo zijn dat je wel wat aan deze tips hebt, maar dat je er nog niet volledig van af komt.

In beide gevallen is het sterk aan te raden om het e-boek ‘Genees je gebroken hart in 15 stappen’ rustig te lezen. Met deze 15 stappen kom jij zeker van je verdriet af en kan jij binnen een korte periode weer vooruit kijken en zin hebben in de toekomst.