Lexa- Kosten, review en ervaringen

Meestal betaal je bij datingsites een bepaald bedrag om in contact te komen met mensen die je leuk vindt.

Lexa.nl pakt uit met het gratis versturen van berichten, in beperkte mate, en dat is een goede reden om op ontdekkingsreis te gaan naar de interne keuken van deze site.

Want, gratis mensen kunnen contacteren om een date te versieren, wie is daar niét bij gebaat.

Online daten is voor heel wat mensen de ideale manier om nieuwe mensen te ontmoeten en daar spelen datingsites handig op in.

Nieuwsgierig naar het reilen en zeilen van Lexa, dan ben je hier aan het juiste adres.

Betrouwbaar en transparant

Als leek in dating kun je op de home pagina heel wat informatie vinden die je kan helpen in je zoektocht.

Een aantal praktische tips over hoe je een eerste contact kunt leggen, hoe jezelf te profileren en wat ook zeker belangrijk is, hoe je kunt aantonen dat je openstaat voor een serieuze relatie.

Met het keurmerk ‘Veilig daten’ belooft Lexa dat het bedrijf achter de datingsite eerlijk en transparant is maar ook klantvriendelijk en er alles aan doet om fake profielen op te sporen en te verwijderen.

Ook een goed bereikbare klantendienst schept vertrouwen en dat is nodig omdat het toch om jouw eigen toekomst gaat.

Reeds meer dan 300.000 mensen vonden bij Lexa de ware liefde en daarvan zijn de verschillende succesverhalen, van leden & ex leden, het bewijs.

Een account aanmaken

Een heuse virtuele Lexa coach loodst je door het proces heen waarin je een gratis account kunt aanmaken.

Deze coach verzoekt je om alle nodige data in te geven die nodig zijn om de inschrijving te voltooien.

Er wordt gevraagd naar wie je bent en naar wat je op zoek bent, je geboortedatum en verblijfplaats en je mailadres om te bevestigen dat jij het daadwerkelijk bent. Aan de hand van al deze gegevens gaat zij jouw matches berekenen en kun je door naar de tweede ronde waar je nog meer persoonlijke wetenswaardigheden kwijt kunt.

Hoe meer je invult, hoe meer kans je hebt op zoekende mensen die jouw profiel bekijken. Heb je alles naar eer en geweten ingevuld en heb je je mailadres bevestigd, dan houdt niets je nog tegen om op zoek te gaan naar de juiste partner.

Dichtbij en toch ver weg

Het aanbod van potentiële partners is niet gering en ze staan allemaal te trappelen om kennis te maken.

Wel even opletten en goed lezen waar de kandidaten vandaan komen want de pagina waarop je terecht bent gekomen houdt geen rekening met de afstand tussen jullie beiden.

Enkel wanneer je bovenaan, bij het tabblad zoeken, klikt, krijg je de profielen te zien die binnen een goed bereikbare straal wonen.

Lexa is één van de weinige datingsites die, wanneer je op een profielfoto klikt, ook meteen het hele profiel toont, inclusief foto’s. Bij andere sites zijn ze vaak onherkenbaar gemaakt en zijn de persoonlijke teksten blurry en bijgevolg onleesbaar.

De zoektocht naar de mogelijkheid om beperkt gratis berichten te sturen is helaas onvruchtbaar. Wat wel kan is de profielen liken en dus laten weten aan een bepaald persoon dat je hem of haar leuk vindt, maar daarmee heb je het dan wel een beetje gehad.

Echt contact opnemen, ook al is het maar voor een paar berichtjes, kan alleen met een betaald lidmaatschap.

Echte mannen, echte vrouwen

Bovenaan het scherm, achter het tabblad Ontdekken, gaan een groot aantal profielen schuil die verschijnen wanneer je op dit onderwerp klikt.

Geen overdreven goddelijke lichamen, geen onechte Lolita’s maar profielen van mensen die je zo tijdens het stappen tegen het lijf kunt lopen. Dit is dan ook één van de slogans die Lexa kentekenen, er zijn voor een groot publiek van mensen die niet perfect zijn.

Dit boezemt vertrouwen in want niemand is volmaakt en daar zijn de meesten zich wel van bewust.

Wil je graag windowshoppen op Lexa, dan kun je bij het tabblad Shuffle, iedere dag honderd profielen evalueren en tegelijkertijd ook aanduiden wanneer iemand jouw aandacht trekt door op het kruisje of het hartje te klikken.

Dit is eigenlijk een vorm van online speeddaten waarbij jij degene bent die de touwtjes in handen heeft. Wie een hartje kreeg, gaat meteen door naar jouw favorietenpagina.

Wel even opletten; personen die een roosje in hun presentatieschermpje hebben staan, geven zo aan dat ze op zoek zijn naar een duurzame relatie.

Dat roosje hebben ze verdiend met een compleet ingevuld profiel, het plaatsen van een profielfoto, het doorlopen van de aangeboden tutorials en het ondertekenen van een pact met de vereiste gedragsregels.

Tips and tricks van Nynke Nijman

Lexa onderscheidt zich op verschillende vlakken van andere datingsites, o.a. ook door het aantal gratis video’s met heel boeiende onderwerpen.

Vooral beginnende online daters hebben er heel wat baat bij. Waar moet je vooral op letten als je nieuwe mensen wil gaan ontmoeten, wat zijn de gevaren van online daten en nog meer interessante gespreksthema’s worden aan elkaar gepraat door Seksuologe en Relatietherapeute, Nynke Nijman.

Wil je liever vooraf inschrijven voor een gratis live coaching, dan is dit ook een mogelijkheid.

Dit gaat jou helpen in je zoektocht naar een duurzame relatie en het is steeds een mooie opsteker voor mensen die niet helemaal zelfzeker zijn. Ben je niet zo avontuurlijk aangelegd en zou je nog het liefst van alles een partner zelf kunnen samenstellen, dan is Lexamore hoogstwaarschijnlijk iets voor jou.

Op deze pagina kun je, aan de hand van de antwoorden die je invult, precies omschrijven hoe jij van naaldje tot draadje in elkaar zit.

Hiermee verhoog je je eigen kansen om een partner te vinden die perfect bij jou past want, alles wat jij invulde, wordt gebruikt om de meest voortreffelijke vriend of vriendin aan jou te matchen.

Hier hangt wel een prijskaartje aan vast van minimum 15.00 Euro per maand >>.

Lexa’s prijskaartje

Opmerkelijk is dat Lexa heel aparte tarieven hanteert die anders zijn dan de standaard tarieven die de meeste datingsites aanbieden.

Je hebt uiteraard ook verscheidene mogelijkheden maar, het gaat uitsluitend over pakketten die lopen over zes maanden.

Wil je dus één maandje de boel gaan verkennen en de kat nog eventjes uit de boom kijken, dan is dat helaas niet mogelijk.

Waarin dan het verschil zit als ze allemaal dezelfde looptijd hebben? In de verschillende aangeboden opties van de betaalde lidmaatschappen.

De prijzen variëren tussen één tientje tot twintig Euro per maand en varieert tussen tien conversaties met nieuwe contacten tot een full option waarbij je alle functionaliteiten van de datingsite kunt benutten.

Romantiek verzekerd

Toen Nouk en Mark elkaar leerden kennen via Lexa hadden ze nooit gedacht dat ze de liefde van hun leven zouden ontmoeten. Nu, anderhalf jaar later zijn ze intens gelukkig met elkaar en wonen ze samen onder één dak.

Eigenlijk al snel na hun eerste ontmoeting, verhuisde Saskia van het conservatieve Staphorst naar het bedrijvige Eindhoven en kunnen ze echt niet meer zonder elkaar.

Paul en zijn kersverse vriendin José, vertellen dat ze al gauw ondervonden dat de klik tussen hen meer was dan gewoon een goed gevoel. En ook al wonen ze nog niet op hetzelfde adres, toch hebben ze het best naar hun zin als ze samen dingen ondernemen in hun vrije tijd.

Beginnen met online daten?

Je hebt zonet een artikel gelezen over Lexa de kosten, review en ervaringen, maar hoe schrijf je jezelf in?

Om naar de inschrijfpagina van Lexa te gaan kun je op de header hierboven klikken ↑ OF maak gebruik van deze unieke knop:

Toch niet helemaal overtuigd van Lexa? Gelukkig zijn er nog een heleboel andere datingsites 

De beste manier om daar erachter te komen is aan de hand van een Top 10.

Deze datingsites zijn door onze experts getest en gerankt schikt, zo hoef jij alleen nog maar te kiezen welke datingsite jou het meeste aanspreekt.

Ben je nog niet zeker of je wilt starten met het online date avontuur?

Of lees onze review over Parship >>