Elite dating- Kosten, review en ervaringen

Je nieuwe hoofdstuk met Elitedating

Ben je op zoek naar een duurzame relatie en wil je graag een nieuw hoofdstuk aan je liefdesleven breien, dan zit je bij Elitedating op de juiste plaats.

De doelgroep van deze datingsite is een hoog opgeleid publiek en de kans is groot dat je hier een partner vindt die perfect bij jou past. Met wekelijks meer dan 2000 nieuwe accounts is Elitedating één van de best lopende datingsites van het wereldwijde web.

Ben je twintiger, single en op zoek naar een nieuwe relatie, dan is de kans klein dat je hier een partner vindt. Het ledenbestand van deze datingsite bestaat meer uit carrièregerichte dertigers en vijftigplussers.

Het is deze categorie die graag iets meer betaalt voor een goede service, en dàt is waar Elitedating voor staat.

Maak een account aan bij Elitedating

De informatie die gevraagd wordt bij het registeren van je account is karig. Even aanduiden waar je naar op zoek bent en je email adres invullen en je bent klaar.

Eén muisklik verder vul je een zelfgekozen wachtwoord in en daarna verschijnt een vragenlijst waaruit men kan vaststellen welk soort partner bij je past. Het beantwoorden van de vragen neemt ongeveer tien minuutjes in beslag en aan de hand van de antwoorden die je gaf, wordt de lijst met mogelijke partners opgesteld.

De eventuele kanshebbers krijg je pas te zien nadat je een profielfoto plaatste én een goede omschrijving over jezelf gaf. Maar Elitedating wil meer weten over jou en duwt bijgevolg nog een nieuwe vragenlijst onder je neus.

Hoe sta jij in het leven? Wat verwacht je van de relatie die je zoekt? Hoe denk jij over bepaalde levensbeschouwelijke onderwerpen? Na al deze vragen opgelost te hebben kun je meteen een premiumpakket aankopen maar, je kunt deze mogelijkheid ook overslaan.

Misschien wil je liever eerst eventjes rondkijken via een gratis account om te zien of deze datingsite voldoet aan jouw wensen.

Wat zijn de mogelijkheden met een gratis account

Het resultaat van de antwoorden die je gaf staan netjes in grafieken op je profiel. Ze geven niet alleen aan hoe jij in elkaar zit maar worden ook vergeleken met andere profielen. Zo zie je in één oogopslag wie wel of niet bij jouw persoonlijkheid past. Hier kun je ook nog steeds antwoorden aanvullen op de vragen die je hebt overgeslagen.

Ga je de profielen bekijken, dan merk je dat alle foto’s van eventuele partners vervaagd worden weergegeven. Om onbewerkte foto’s te zien, moet je eerst langs de kassa gaan en een premium account aanschaffen.

Staat een profiel je aan, dan heb je de mogelijkheid om een knipoogje of een ijsbreker te sturen maar daarbij houdt het dan ook op. Berichten ontvangen en zelf berichtjes sturen horen niet bij het gratis pakket.

Hou er wel even rekening mee dat, wanneer je iemand een knipoog stuurt en je werkt via een gratis account, je niet kunt antwoorden indien deze persoon jou een bericht stuurt. De andere kant zal wellicht denken dat je geen interesse meer hebt en dan is je kans verkeken.


Bij de automatisch opgestelde partnervoorstellen wordt geen rekening gehouden met de leeftijdsklasse waarin je zoekt, enkel met de afstand. Klik je op een profiel, dan kun je alle ingevulde informatie vinden over deze persoon, ook de beoordeling van de persoonlijkheidstest. Zo heb je een realistisch beeld over de andere leden en zie je precies wat de man of vrouw in kwestie verwacht van een nieuwe relatie.

De optie ‘Kismet’ zet het profiel van bepaalde leden in de kijker. Zo krijg je elke dag 20 beperkte profielen te zien die je kunt ‘liken of swipen’, al naargelang je de persoon op de foto leuk vindt of niet.

Prijzen van de premium accounts

Zoals je kon lezen in de intro van dit artikel, ligt de prijs van een betalend lidmaatschap hoger dan bij een doorsnee datingsite. Wanneer je intekent voor een abonnement van zes maanden, dan geeft Elitedating jou de garantie op succes.

Hierbij zou je minstens tien serieuze contacten kunnen leggen en krijg je de belofte dat, wanneer je zoektocht geen succes blijkt, je een nieuw contract krijgt zonder ervoor te betalen.

De kosten van de lidmaatschappen zijn als volgt:


Neem je een basic lidmaatschap voor één maand, dan bedraagt de prijs € 29.90 per maand. Dit is het kortst lopende premiumlidmaatschap en dus het duurste. Teken je in voor Classic Premium met een duurtijd van zes maanden, betaal je € 14.90 en bij twaalf maanden, het Premium Comfort, spendeer je € 12.90.

Let wel; het bedrag wordt in één keer afgeschreven van je bankrekening en betaal je respectievelijk € 89.40 en € 154.80. Indien je van plan bent om een betalend lidmaatschap aan te gaan, doe je er goed aan om de promoties in het oog te houden want dit is iets wat bij Elitedating vaak voorkomt.

De betaling van je premium account kun je makkelijk voltooien met je creditcard, Mister Cash of iDeal. Kies je liever voor een veilige betaling via jouw PayPal account, dan is dit ook een optie.

Profiel verwijderen en account opzeggen

Heb je de man of vrouw van je leven gevonden of hou je het daten voor bekeken, dan kun je je profiel verwijderen.

Al je gegevens worden dan automatisch verwijderd en je verdwijnt uit de partnervoorstellen. De informatie die je over jezelf hebt vrijgegeven wordt gewist en men kan deze ook nooit meer achterhalen.

Wel even opletten indien je een betaald lidmaatschap hebt, het bedrag dat nog open staat van de lopende periode, krijg je niet meer terugbetaald. Opzeggen doe je best minstens zeven dagen voor je account komt te vervallen.

Ervaringen en succesverhalen

Op de website kun je een aantal succesverhalen lezen van leden en ex leden die via Elitedating een nieuwe relatie begonnen. Eén van de verhalen luidt als volgt: ‘Na verschillende ontmoetingen en ook wel 2 korte relaties, kwam ik hem tegen via Kismet. Het begon met “Hallo Patrick…” En hij reageerde vrij snel en direct “betekent dit dat je me wil ontmoeten ?” Een week later zaten we op een terras in de zon te eten, die avond hebben we nog een cafeetje gevonden waar we tot laat in de nacht, of was het de vroege uurtjes gepraat hebben. En het weekend nadien opnieuw.

Het was geen liefde op het eerste gezicht, nee dat niet. We zijn nu 8 maanden samen, hebben ieder onze thuishaven op 40 km van mekaar. Ook beiden een druk beroepsleven. En vinden de rust, die we nodig hebben bij mekaar.Ook in bed loopt het prima, toch wel een niet te onderschatten onderdeel van een nieuwe, boeiende, liefdevolle relatie. Kortom : we zorgen voor mekaar en laten mekaar niet meer los, dat is de belofte die we gedaan hebben. Bedankt ELITEDATING!

Op de site zelf staan enkel positieve verhalen maar wanneer je even Google erbij haalt kom je ook bij negatieve uitlatingen terecht. Zo schrijft Maria: ‘Echt wat een vreselijke slechte datingsite. Ik betaal voor 3 mnd Euro 125.- en krijg per dag max 4 partner voorstellen, sommige dagen helemaal niets. En 90% zonder foto met alleen tekst. Ik heb een klacht ingediend na 4 weken en vanaf dat tijdstip helemaal geen partnervoorstellen meer, weg geld. ZEER SLECHTE DATINGSITE.’

Inschrijven op Elite dating

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in het daten op Elite dating, of wil je om te beginnen even kijken of het echt wat voor je is?

Maak dan gebruik van onderstaande knop om je in te schrijven op Elite dating.

Het is zeer gemakkelijk, en is binnen enkele minuten voltooid