Daten tijdens een relatie: Hoe werkt dat?

Er rust een ontzettend groot taboe op vreemd gaan. In de 21e eeuw wint polygamie weliswaar aan terrein, doorgaans zijn dan wel beide partners op de hoogte van wat de ander allemaal uitspookt. Wanneer je de behoefte hebt om te gaan daten terwijl je al een relatie hebt, kunnen daar vele redenen voor zijn.

Wat de reden ook is, begrijpelijkerwijs zal je die niet snel delen met anderen. Zelfs niet met je beste vrienden. Je verrader slaapt nooit en als het uitkomt, zet je jouw relatie op het spel.

In deze blog vertellen we jou welke opties jij hebt om succesvol te daten zonder dat je relatie er onder hoeft te lijden.

Daten in een relatie is niet per definitie schadelijk

Het feit dat je wilt daten terwijl je in een relatie zit, betekent dat je die relatie niet wilt opgeven. Seks is een onlosmakelijk deel binnen een relatie. Wanneer dat om wat voor reden niet meer gebeurt, is het logisch dat je het buiten de deur gaat zoeken.

Je kan het zelfs bespreekbaar maken met je partner. Tussen de liefde bedrijven en seks hebben met een date zit een groot verschil. Daarom hoeft vreemdgaan niet per definitie schadelijk te zijn voor je relatie. Het kan er zelfs voor zorgen dat je relatie intact blijft.

Je blijft samen met je partner, je gooit niets weg en als je kinderen hebt zullen die evenmin de kwalijke effecten van een scheiding moeten doorstaan.
De keus om je partner te vertellen dat je van plan bent om te gaan daten laten we helemaal aan jou.

Wij vertellen je alleen welke mogelijkheden je hebt om andere mensen te treffen.

Heimelijk daten

Wanneer je een open relatie hebt met je partner, zal daten een stuk gemakkelijker gaan. Wanneer je in de situatie zit dat je heimelijk moet daten, wordt het al een stuk lastiger. Vandaar dat we ons in deze blog richten op mensen die discreet willen daten.

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom je jouw komende dating avontuur geheim wilt houden voor de buitenwereld. Daarom geven we jou nu tips om dat zo discreet mogelijk te doen.

Datingsites

De makkelijkste weg is om een profiel aan te maken op een datingsite. Naast het bekende Tinder zijn er tal van datingsites of datingapps waarbij je gratis een account kan aanmaken en andere mensen kunt ontmoeten.

Bij de meeste datingsites is een foto plaatsen niet verplicht. Jij wil ook niet pontificaal met je gezicht op een datingsite staan natuurlijk. Vroeg of laat krijg je op je werk of op een verjaardag de vraag gesteld hoe het kan dat je gezien bent op Tinder. Leg dat maar eens uit terwijl je partner naast je zit.

Je kan er voor kiezen om op je profiel aan te geven dat je al een relatie hebt. Het nadeel hiervan is dat je ongetwijfeld wat matches zult mislopen. Het voordeel hiervan is dat wanneer je wel een match hebt met iemand, die al op de hoogte is van jouw achtergrond.

Het feit dat je in een relatie zit, vormt dan geen obstakel meer om een eventuele date in de weg te zitten. Hier lees je meer over online daten.

Second love

De kortste weg naar Rome voor online daten terwijl je in een relatie zit, is het daten op websites die daar exclusief voor zijn bedoeld.

Op datingsites zoals Second Love vind je allerlei mensen die gebonden zijn en om wat voor reden dan ook op zoek zijn naar een date.

Op je werk

Er ontstaan nergens zoveel relaties dan op de werkvloer. Daar vallen de heimelijke relaties ook onder. Enige subtiliteit is hierbij wel vereist. Je gaat niet met een groot uithangbord te koop lopen dat je op zoek bent naar een date ook al ben je getrouwd. Je wil op je werk niet te boek komen te staan als die getrouwde viespeuk.

Desalniettemin zie je jouw collega`s bij een fulltime baan vaak meer dan je eigen gezin. Met de collega`s waarbij je goed kan opschieten zal dan ook dikwijls een goede band ontstaan waarbij vertrouwelijke dingen worden gedeeld.

Wanneer je een collega hebt waarin je het wel ziet zitten, is het van belang om rustig op te bouwen voordat je een stap zet om jouw interesse kenbaar te maken. Je laat niet gelijk je kaarten zien. Je begint bijvoorbeeld met een terloopse opmerking over je relatie.

Het kan net zo goed zijn dat een collega aangeeft dat het niet goed zit met zijn of haar relatie. Dat geeft jou de uitgelezen mogelijkheid om op dit onderwerp dieper in te gaan.

Nogmaals, op de werkvloer is het raadzaam om voorzichtig te zijn. Werk en privé dienen vaak gescheiden te worden gehouden. In sommige sectoren is het zelfs verboden om relaties aan te gaan met collega`s en staan hier zware sancties op zoals ontslag op staande voet.

Wees dus voorzichtig in je opbouw en date uitsluitend buiten werktijd met je collega. De kans om betrapt te worden is dan aanzienlijk lager dan bij het kopieerapparaat.

In de supermarkt

Onderzoek heeft uitgewezen dat je in de supermarkt de grootste kans maakt om een partner te vinden. Als je je nu afvraagt hoe je in hemelsnaam op de versiertoer moet gaan bij de kaas- en vleeswarenafdeling, bedenk je dan dat alles begint met een vriendelijk woord.

Waarbij je niet direct hoeft te scoren.

Als je regelmatig op een openbare plek komt waar je steevast datzelfde leuke gezicht ziet, bedenk dan dat jij voor diegene misschien ook wel dat leuke gezicht bent die altijd opvalt.

Nu is wel enige kunst en kennis vereist van het spel der verleiding. Ook al ben je onzeker van jezelf, hou dan het gezegdeless is more in je achterhoofd. Eén zin is al genoeg, een luchtige opmerking. Het maakt niet uit wat je zegt, als je er maar bij lacht of vriendelijk bij kijkt.

Al is het een eenvoudig “Goeiemorgen”, als je het met een stralende lach zegt, maak je ongetwijfeld indruk.

Het hoeft ook niet perse gelijk in een geanimeerd gesprek uit te monden. Het zaadje is gezaaid, wie weet wat de volgende ontmoeting in petto heeft wanneer jullie elkaar weer treffen.

Hier vind je handige tips om op de werkvloer of in het openbaar een treffende openingszin uit te spreken.

Parenclubs

Wanneer je wilt daten in een omgeving waarbij je weet dat iedereen die je treft dezelfde intenties heeft, bezoek dan eens een parenclub. Voor het betreden van een parenclub hoef je niet perse in het gezelschap van iemand anders te zijn. Bij de meeste parenclubs is de entree voor vrouwen die alleen komen zelfs gratis.

Voor alleenstaande heren wordt doorgaans wel entree gevraagd van gemiddeld €65,-

Hierbij zijn dan wel de drankjes en andere consumpties voor de rest van de avond inbegrepen.

In een parenclub tref je stelletjes en alleenstaanden aan die op zoek zijn naar spanning. Je loopt er rond in je boxershort of spannende lingerie waarbij telefoons zijn verboden. Je hoeft dus niet bang te zijn voor compromitterende foto`s die ooit opduiken.

De sfeer in parenclubs staat bekend als zeer gemoedelijk waarbij niks hoeft en alles mag.

Ook in het geval dat je geen seks gaat hebben, kun je in een parenclub alsnog een topavond hebben waarbij veel wordt gedanst, gepraat en gedronken.

Voor de kinkster

Er zijn veel verborgen liefhebbers van BDSM. Veel mensen die in een relatie zitten, durven dit niet met hun partner bespreekbaar te maken. Of die hebben dit juist al bespreekbaar gemaakt waarbij de respons van hun partner teleurstellend en/of afwijzend was. Veel van deze kinksters zoeken via internet naar een speelpartner om uiting te geven aan hun BDSM gevoelen.

Waarbij discretie erg wordt gewaardeerd. Wanneer jij niet afwijzend tegenover BDSM staat of zelf ook de behoefte hebt om hiermee te experimenteren, overweeg dan eens om een anoniem account aan te maken op een datingsite die zich expliciet op kinksters richt.