Daten na een scheiding: soms niet zo eenvoudig als het lijkt

Een scheiding is altijd een moeilijke periode, één die je liever achter de rug hebt dan dat je er voor staat.

Eens die nare tijd voorbij is en je je leven terug hebt opgepikt, komt er ook een moment waarop je terug verlangt naar een partner. Sommige mensen doen daar een lange tijd over, anderen zijn er sneller aan toe.

Dus, wanneer weer daten na een scheiding zal volledig afhangen van persoon tot persoon.

Zware hypotheek

Snel daten na een scheiding is meestal niet echt een goed idee. Het ligt er natuurlijk aan wat jouw bedoelingen zijn maar om meteen een nieuwe relatie te beginnen is dat een beetje vragen om moeilijkheden. Het kan best zijn dat je ervan overtuigd bent dat je helemaal klaar bent voor een nieuw avontuur.

Je kunt het gevoel hebben dat je alles achter je hebt gelaten en dat je helemaal geen gevoelens meer hebt voor je ex partner. Het is zelfs mogelijk dat je daar ook gelijk in hebt. Maar, eens je opnieuw in een relatie stapt bestaat de kans dat je toch nog niet zo ver staat als je dacht.

Je betrapt jezelf erop dat je gaat vergelijken, je ergert je blauw aan de trekjes of gewoonten die je nieuwe partner heeft en je aan je ex doen denken enz. Dit is een valkuil vaar heel wat mensen in trappen die te snel daten na een scheiding.

Ga je daten na een scheiding in de hoop een nieuwe vaste relatie te vinden, dan moet je er echt voor zorgen dat je deze prille romance niet belast met een zware hypotheek

Wanneer weer daten na een scheiding

Online daten is makkelijk, vooral als je onze tips ‘Online daten, hoe doe je dat‘ gebruikt. Maar weten of je klaar bent voor een nieuwe relatie is een ander paar mouwen. Ben je op zoek naar een ‘in between’ relatie, dan hoef je geen rekening te houden met de nasleep van een scheiding want het is niet de bedoeling dat dit echt een duurzame relatie wordt.

Alles hangt dus af van de manier waarop jij op dit moment in het leven staat en, wat je ervan verwacht. Bij ‘in betweens’ ga je overal veel lichter overheen en is het niet zo belangrijk of je huidige partner trekjes heeft waarmee je niet zo goed overweg kunt.

Het tijdelijke karakter van jullie intimiteit laat toe dat hij of zij niet al jouw boxen aantikt. Wil je je vrijheid in alle uitbundigheid vieren en gewoon fun dates versieren, dan is het al helemaal niet van belang.

Andere tijden, andere gewoonten

Het ligt er aan hoe lang je gehuwd was maar, als dat een hele tijd was dan is daten wellicht niet meer hetzelfde als toen jij je man of vrouw leerde kennen. Ook had je toen geen kinderen waarmee je rekening moest houden en nu wellicht wel. Misschien bestond online daten toen helemaal nog niet en is het moderne daten iets wat je nog moet gaan ontdekken.

Nochtans, beginnen met online daten is één van de meest succesvolle manieren om een nieuwe partner te ontmoeten. Niet iedereen bezoekt graag de disco of kroeg en waar anders dan dààr heb je kans op sjans?

Toen jij je partner vond was het wellicht de gewoonte om daar de man of vrouw van je dromen te vinden maar tijden zijn sterk veranderd. Ga je opnieuw daten na je scheiding dan ga je hiermee rekening moeten houden.

Het verleden loslaten

Eén van de meest belangrijke dingen die je vooral moet doen indien je opnieuw gaat daten na een scheiding is het verleden loslaten. Hoe moeilijk de vorige relatie ook was, je nieuwe partner is niet een geest uit je verleden. Hoe ingewikkeld het scheidingsproces ook verliep, je stond tegenover je ex partner, niet tegenover je nieuwe vriend of vriendin. Het verleden moet je laten waar het hoort, daar leef je nu niet meer.

Lukt het je nog steeds niet, dan is het een teken aan de wand dat je nog helemaal niet klaar bent voor een nieuw hoofdstuk in je leven. De nieuwe man of vrouw die in je leven komt, verdient het dan ook niet als jij je onverwerkte last op zijn of haar schouders legt.

Net zoals jij het niet verdient wanneer iemand anders dat bij jou zou doen. Schoon schip maken met je verleden, desnoods met professionele hulp, is zeker geen overbodige luxe.

Hoe daten na een scheiding

Vermits online daten, zoals reeds eerder in deze blog aangehaald werd, de makkelijkste manier van daten is, ga je best een account aanmaken bij één van de talrijke datingsites. In onze reviews kun je gaan lezen welke datingsite jou het meeste aanspreekt en het best geschikt is voor hetgeen je zoekt. Iemand nieuw in je leven leren toelaten is, net als vroeger, een boeiend avontuur waarbij je niet alleen de ander beter leert kennen maar ook jezelf.

Het is een fascinerende wereld van aantrekken en aangetrokken, betoveren en betoverd worden. Met de tijd leer je de kneepjes van het vak en ga je mensen die het niet echt helemaal ernstig nemen, er zo uithalen. Je gaat misschien wel geghost worden waardoor je even gaat slikken en opnieuw het vertrouwen moet vinden. Maar, je gaat zien dat opnieuw daten na een scheiding een opwindend verhaal kan worden waarbij jij de controle hebt over hoe je wilt dat het gebeurt.

Je gaat een hoop nieuwe mensen ontmoeten die je, op één of andere manier, aanspreken en willen behagen. Je gaat keuzes moeten maken, kijken wat voor persoon in jouw toekomstbeeld past en vooral dicht bij jezelf blijven. Je gaat het onderscheid moeten leren maken tussen iets wat ’te mooi is om waar te zijn’ en iets wat duurzaam lijkt. En toch, wat er ook gebeurt, het gaat een fijne, leerzame en soms gekke tijd worden die je weer laat voelen dat je leeft, wat er ook achter je ligt.

Plaats een reactie