Daten met een maatje meer?

Daten met een maatje meer kan een uitdaging zijn.

Ben je volslank of wat gezetter dan anderen, dan is er vaak sprake van enige terughoudendheid om een date aan te gaan of een online profiel op internet te plaatsen. Hoe komt dit precies?

Veel mensen die wat zwaarder zijn dan gemiddeld, vinden het lastig om te daten.

Waarom zijn volslanke daters vaak wat terughoudender als ze op zoek zijn naar een partner?

En nog belangrijker: waarom is dit helemaal NIET nodig?

Welke mogelijkheden zijn er tegenwoordig voor mensen met wat extra gewicht of overgewicht, om een geschikte date te vinden? Je leest het hier!

Waarom zijn volslanke mensen soms onzeker op datinggebied?

Dag in, dag uit worden we via de televisie, sociale media, internet en foldermateriaal geconfronteerd met het westerse ideaalbeeld van de man en vrouw.

Die beelden van vooral slanke mensen, met een perfect gezicht en een strak lichaam, doen iets met je.

Waarin de zeventiende eeuw bijvoorbeeld meer gezette mensen het ideale lichaam hadden, is dat tegenwoordig een slanke lichaamsvorm. Doordat je deze beelden overal ziet, kun je gemakkelijk onzeker worden als vrijgezel.

Jij voldoet immers niet aan het schoonheidsideaal van deze maatschappij? Opnieuw besluit je maar weer eens een poging te doen om wat kilo’s kwijt te raken, voordat je een online profiel op een datingssite durft aan te maken.

Want je moet er immers wel aantrekkelijk uitzien, toch?

Zie hier het denkpatroon waarin veel mensen met extra gewicht in verzeild raken.

Volkomen begrijpelijk natuurlijk, maar is deze manier van redeneren wel terecht? De vraag stellen is hem beantwoorden: nee, natuurlijk niet!

Wees blij met jezelf, hoe je er ook uitziet

Gelukkig is er in de afgelopen twee decennia een kleine kentering gekomen in het denken over slankheid en lichaamsvormen.

Volslank mag weer, sterker nog: volslank kan erg mooi en aantrekkelijk zijn.

Zo zijn er veel mannen en vrouwen die zich alleen seksueel aangetrokken voelen tor mensen met een maatje meer.

Volslank laat zien dat je een bourgondiër bent, van het leven geniet en sterk bent. Het andere uiterste is namelijk graatmager, wat veel mensen erg onaantrekkelijk vinden.

Ga er als dater dus niet direct vanuit dat je onaantrekkelijk bent vanwege enkele kilo’s extra. Dat is een pertinente leugen.

En verder zijn er genoeg potentiële partners die ook een maatje meer hebben, of mensen die een kilootje extra totaal geen probleem vinden. De datingmarkt voor personen met overgewicht is dan ook groter dan veel mensen denken.

Handige datingtips voor mensen met een maatje meer

Wanneer je als man of vrouw wat extra kilo’s lichaamsgewicht hebt, zijn er meer dan genoeg datingmogelijkheden. Met name online zijn er tal van opties om een geschikte (potentiële partner te vinden die bij zowel lichamelijk als geestelijk bij je past.

Wat dit betreft heeft online daten veel voordelen, zeker voor volslanke mensen die op zoek zijn naar de liefde van hun leven. Onze eerste tip is te kiezen voor een online dating-app met een groot bestand aan dames en heren de op volslank vallen.

Een voorbeeld van een geschikte matchmaker op dit gebied is de website Maatje Meer Match. Online daten via deze bemiddelaar is prettig, omdat de beheerders proactief fake-profielen weren.

Er staan op deze datingsite dus geen nepprofielen!

Een ander voordeel van online datingsites als deze is dat je een eigen profiel kunt aanmaken en volledig zelf bepaalt hoeveel en wat je precies van jezelf laat zien.

Zo kun je ervoor kiezen om wel of geen profielfoto te plaatsen. Aan te raden is om dit juist wél te doen (natuurlijk met onherkenbaar gezicht), want juist op dit specialistisch datingsites voor volslanke mensen wordt een foto van je mooie lichaam extra gewaardeerd.

Qua persoonlijke informatie kies je ook zelf wat je blootgeeft. Een tip is wel om een schuilnaam te kiezen om je eigen privacy te waarborgen.

Hoe meer je vertelt over jezelf, hoe groter bij een online datingprogramma de kans is dat er een goede en passende klik uitrolt. Vertel iets over je karakter, je hobby’s, je opleidingsniveau, eventueel werk en de regio waar je woonachtig bent.

Nog enkele voordelen van online daten

Het mooie van online daten is dat je veilig kunt verkennen of iemand bij je past.

Jij bepaalt namelijk met wie je contact legt en onderhoudt. Hoeveel en wanneer je iets (meer) van jezelf prijsgeeft, is ook aan jou.

En je hebt de keuze met wie en hoe vaak je in real life op date gaat.

Twijfel je na het lezen van dit artikel nog steeds over de voordelen van online daten? lees dan ons artikel over: Waarom beginnen met online daten?

Zo niet, wacht dan niet langer en schrijf je in!

Hoe kan ik mij inschrijven?

Het inschrijven op Maatjemeer-Match is erg makkelijk en heb je dan ook binnen enkele minuten gedaan.

Om je in te schrijven op Maatjemeer-Match.nl kun je gebruik maken van de header hierboven ↑ OF maak gebruik van deze unieke knop:

Veel succes met daten!