Datingsite Be2 – Kosten, review en ervaringen

Be2 is een online matchmaking-website met meer dan 30 miljoen geregistreerde leden in 38 landen over de hele wereld.

Het merendeel van de leden van het datingplatform is gevestigd in Europa, waar Be2 al 15 jaar succesvol singles uit alle lagen van de bevolking helpt om liefde te vinden, en wordt beschouwd als een van de beste datingsites in Nederland.

In deze review van Be2 kijken we naar de voor- en nadelen van de datingsite en hoe het allemaal werkt.

Voor wie is Be2 en hoe werkt het?

Be2 is een datingsite voor individuen die op zoek zijn naar serieuze, langdurige relaties. Het datingplatform beweert beter te zijn dan de meeste door gebruik te maken van wat het zegt een wetenschappelijke analysemethode is voor zijn geautomatiseerde matchmaking – een antropologische, psychologische, sociologische benadering.

Zodra je zich heeft aangemeld, kunt je door de profielen van andere leden bladeren op zoek naar mensen met dezelfde interesses. Je krijgt ook mogelijke matches te zien van andere Be2-leden bij jou in de buurt.

Be2-prijzen

Zoals bij de meeste datingsites, kunt je zich aanmelden en lid worden met een gratis lidmaatschap, waarmee je uw profiel kunt maken en enkele foto’s van uzelf kunt uploaden. Met een gratis abonnement zijn de berichten echter beperkt en kunt je geen contacten opslaan.

Je moet abonnementskosten betalen om de meeste essentiële functies te gebruiken waarmee je verbinding kunt maken en kunt communiceren met andere Be2-leden.

Be2 ??heeft in principe drie lidmaatschapsplannen:

  • Basis: het kost ongeveer € 149,70 voor 3 maanden.
  • Klassieker: het kost ongeveer € 179,40 voor 6 maanden.
  • Betrokken: het kost ongeveer € 298,80 voor 12 maanden.

Wat is gratis bij Be2 en waar moet ik voor betalen?

Als de site je heeft weten te overtuigen, kunt je kiezen uit verschillende Premium Lidmaatschapsprogramma’s die je een scala aan voordelen bieden: Je kunt berichten lezen en schrijven naar andere gebruikers en ook hun foto’s bekijken.

Bovendien blijf je anoniem zolang je wilt. Uw Premium-lidmaatschap wordt automatisch verlengd na de door je gekozen periode. Je kunt de automatische verlenging echter op elk gewenst moment annuleren; de opzegtermijn is doorgaans 14 dagen.

Be2 biedt ook een succesgarantie, die geldt voor lidmaatschappen van 3, 6 en 12 maanden. Dit betekent dat zij je garanderen dat je contact zult leggen met minstens 10 van hun partneraanbevelingen. Mocht dit niet lukken, dan verlengt Be2 uw lidmaatschap gratis.

Be2 ervaring

“Ik kwam bij Be2 te weten via een van mijn collega’s. Hij ontmoette daar zijn vrouw na zes maanden online daten. Ik aarzelde in eerste instantie om me aan te melden vanwege de ietwat hoge abonnementskosten, maar was door dezelfde collega ervan overtuigd dat het de moeite waard zou zijn.

Hij zei dat de gebruikers daar serieus waren in het vinden van liefde, dus als ik iemand wil ontmoeten voor langdurige dating (mogelijk een huwelijk), zou het een goede investering zijn omdat andere premiumleden hetzelfde denken.

Ik heb me aangemeld voor het lidmaatschap van 3 maanden en was verrast door hoe het afliep. Na een week door mijn dagelijkse wedstrijden te hebben gebladerd, vond ik een vrouw die me aantrok.

We praatten en ik realiseerde me dat we dezelfde humor en interesses hadden. We gingen uit op een date, en dat was het begin van ons liefdesverhaal. Ik ben blij dat ik die sprong heb gemaakt, want nu zijn we drie jaar gelukkig getrouwd en hebben we een tweeling op komst. ” – John, 32, Amsterdam.

Be2 dating-app

De Be2-dating-app biedt veel dingen om van te houden in vergelijking met de website, en als je een mobiele gebruiker bent die veel onderweg is, geef de Be2-app dan zeker een download van iTunes, Google Play of elders.

Registratie

Registreren via de Be2-dating-app is iets eenvoudiger, waardoor een aantal van de vragen die worden gesteld, worden verminderd.

Je kunt hier nog steeds wat tijd doorbrengen en zien dat er veel informatie in andere profielen staat.

De dating-app van Be2 biedt een gestroomlijnde, gebruiksvriendelijke service die gemakkelijk te gebruiken is en ideaal om snel onderweg te browsen.

Het lijkt erop dat het een aantal chatfuncties mist die je zou verwachten van een online datingservice, maar hopelijk wordt dit snel geïmplementeerd.

Profiel aanpassen

Net als de websiteversie van Be2, kunt je op elk moment bepaalde informatie in uw profiel eenvoudig aanpassen.

Je kunt de antwoorden op de vragenlijst die je bij de eerste inschrijving heeft ingevuld, echter niet wijzigen. Dit zou het doel van de vragenlijst tenietdoen.

De persoonlijkheidstest van Be2

Be2 gebruikt een “geavanceerd compatibiliteitsalgoritme”. Nadat je zich heeft geregistreerd en uw aanmelding per e-mail heeft bevestigd, wordt je doorgestuurd naar de persoonlijkheidstest, die slechts enkele minuten in beslag neemt.

De vragenlijst is een belangrijke factor bij het bepalen van de juiste matches. De test is gebaseerd op het evalueren van 7 persoonlijkheidskenmerken die erkend worden in de psychologie, dus voor de beste resultaten moeten je antwoorden eerlijk en nauwkeurig zijn.

Uw testresultaten worden vervolgens vergeleken met de antwoorden van andere leden om uw compatibiliteit te berekenen op basis van een wetenschappelijke evaluatie van uw levensstijl en interesses.

Met de matching-techniek van Be2 bent je verzekerd van een match binnen minder dan 3 maanden. Ben je gematcht maar wil je de wedstrijd afzeggen, dan duurt de afzegging 2 weken. De meeste andere datingsites hebben een annuleringsperiode van 24 uur voor gemaakte wedstrijden.

Is Be2 oplichterij?

Sommige critici hebben geklaagd dat ze werden opgelicht nadat ze zich bij Be2 hadden aangesloten en meldden dat het bedrijf leden geld afperste. Op verschillende websites werden talloze klachten geplaatst over verborgen kosten en hoge abonnementskosten.

Hun grootste klacht was dat de abonnementskosten hoger waren dan bij de meeste andere datingsites en dat betalingen automatisch van de bankrekeningen van gebruikers werden afgeschreven.

De aftrek van abonnementskosten werd automatisch van de account van de gebruiker afgeschreven met een automatische verlenging van het lidmaatschap abonnement. Dit werd nog verergerd door het feit dat het opzeggen van het Be2-abonnement er niet meteen voor zorgt dat betalingen van de bankrekening van de abonnee worden afgeschreven.

Omdat de minimale abonnementsperiode drie maanden is, duurt het opzeggen van een abonnement behoorlijk lang. Het is niet onmiddellijk. In de tussentijd kunnen abonnees maandelijkse kosten blijven maken tot het einde van die periode van drie maanden.

Om die reden hebben sommige ontevreden gebruikers geklaagd over het ontvangen van geautomatiseerde e-mails waarin om betaling wordt gevraagd in afwachting van de inwerkingtreding van de annulering.

Deskundigen beweren dat de persoonlijkheidstest niet wetenschappelijk is bewezen dat deze echt effectief is voor matchmaking. Ondanks beschuldigingen dat de marketingstrategie van de website misleidend is, blijft het aantal gebruikers groeien.

Wat je moet weten voordat je voor een premium lidmaatschap betaalt

Houd er rekening mee dat Be2 geen maandelijkse abonnementen aanbiedt. De minimale abonnementsperiode is 3 maanden, gevolgd door 6 maanden en 12 maanden.

Er is geen geld-terug-garantie als je uw abonnement opzegt tijdens de periode waarvoor je zich aanmeldt, of als je besluit dat je niet tevreden bent met de service. Er werden ook valse accounts gemeld.

Vanuit deze nepprofielen werden berichten naar abonnees gestuurd om hen te verleiden Be2 te blijven gebruiken.

Ons oordeel

Be2 scoort goed in vergelijking met zijn concurrenten op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en wetenschappelijke matchmaking. Het enige nadeel zijn de kosten voor premium lidmaatschap, die hoger zijn dan de meeste van zijn concurrenten.

Deze kosten worden misschien gerechtvaardigd door de verzekering dat je de juiste matches krijgt op basis van uw profiel en voorkeuren.