Waarom vallen veel vrouwen op bad boys?

Waarom vrouwen op bad boys vallen

Vrouwen geven de voorkeur aan bad boys: is dit een mythe of een realiteit? Waarom zijn bad boys objecten van onze fantasieën? Slechte jongens hebben een bepaalde charme waarvoor we allemaal minstens één keer in ons leven zijn bezweken. We hebben bijna allemaal herinneringen aan een smeerlap of een vriendin die een relatie had met iemand die haar verdriet deed.

Sommige vrouwen vallen voor slechte kerels, anderen geven voorkeur aan de goeden. De laatsten zijn vaak gelukkiger. Die aantrekkingskracht hangt vaak af van het verleden: als we onze portie verdriet hebben gehad, willen we uiteindelijk een vriendelijke en trouwe man, die ons gelukkig maakt.

We willen vaak een bad boy veranderen

Maar voordat dat gebeurt, willen we dus een bad boy. Hij biedt ons geen liefde, maar we willen wel dat hij verliefd wordt op ons. We willen het beter doen dan de andere vrouwen uit zijn verleden die hem niet hebben kunnen veranderen.

We willen dat hij voor ons valt en denken dat het met ons anders zal zijn. Een bad boy is vaak niet direct te herkennen, omdat hij niet per se vanaf het begin een slechte kerel is. En soms is hij wel al een bad boy, alleen laat hij dat (nog) niet merken wanneer hij (pas) bij ons is.

Extreme pathologische kenmerken zijn aantrekkelijk

Een groep onderzoekers van de Hospital Clinic van het Spaanse Barcelona zegt dat een bad boy rare of extreme pathologische kenmerken heeft die vrouwen aantrekt, omdat het wordt gezien als een belangrijke evolutionaire factor.

Volgens de studie kunnen extreme persoonlijkheden evolutionaire verbeteringen zijn die meer succes opleveren als het gaat om relaties of voortplanting. Ook is gebleken dat ‘slechte’ mannen gemiddeld 105% meer korte relaties hebben dan andere, meer stabielere mannen.

Keuze mannen afhankelijk van vrouwelijke cyclus

Onderzoek heeft voorts aangetoond dat vrouwen in de loop van hun maandelijkse cyclus verschillende soorten mannen kiezen. Tijdens de eisprong tonen ze in feite interesse in een bepaald type man, de zogenaamde “alfa”.

Daarna kiezen ze op verschillende tijdstippen andere typen mannen. Die zijn vrijwel nooit hetzelfde. Symmetrische gezichten en dominant gedrag vertegenwoordigen een reeks seksueel aantrekkelijke eigenschappen voor vrouwen. Mannen met dergelijke kenmerken hebben vaker de voorkeur van vrouwen tijdens hun vruchtbare dagen. Tenminste, dat zegt Martie Haselton, PhD

‘Slechte’ kerels tijdens de vruchtbare periode

Dr. Haselton zegt dat vrouwen, net als vrouwelijke dieren, zich in deze periode van ongeveer een week aangetrokken voelen tot “mannetjes met eigenschappen die verband houden met geschikte genen, om door te geven aan hun nakomelingen”.

In de overige drie weken van de maand gaat de voorkeur van vrouwen echter absoluut uit naar mannen met een beter karakter. Ze zullen dan attente, zorgzame, verantwoordelijke en beschikbare mannen kiezen. Op de lange termijn heeft een goede vader in ieder geval de voorkeur als partner.

Gaat het om alle vrouwen of een bepaalde soort?

Er zijn vrouwen die hun eigen bestwil en geluk voorop stellen, maar er zijn ook mensen die blijven vasthouden aan de relatie, zelfs als ze er niet supergelukkig mee zijn. Maar is het een slechte zaak om je aangetrokken te voelen tot een bad boy?

Ja en nee. Er zijn namelijk bad boys die alleen af en toe ‘slecht’ zijn. In dat geval nemen we weinig of minder risico. Deze mannen zijn eigenlijk gewoon een tijdje bang voor liefde en als we volhouden en ze kunnen veranderen, dan is dat onze winst. Aan de andere kant, als de man in kwestie structureel een bad boy is gebleken, dan neem je ook het risico van structureel verdriet en dat is op zich een slechte zaak.

Wat vinden vrouwen leuk aan slechte kerels?

Het is het rebelse dat je aanspreekt. Vrouwen stellen weerstand vaak gelijk aan viriliteit. Het is een spel, er is een verlangen om te winnen, om de ander te veranderen. Als de man buigt, zullen ze uiteindelijk minder van hem houden.

Omdat succes hen niet langer verliefd houdt: wat hen op de been hield, was het weerstand vanuit de man. Daarom is het ideaal een goede kerel met karakter. Trouwens, vrouwen houden wel van leuke mannen, maar zeker niet van watjes! We geven nog een paar redenen waarom vrouwen bij bosjes vallen voor bad boys.

Bad boys zijn mysterieus

Bad boys hebben een bijzondere en mysterieuze charme, maar ook iets wat je niet kunt gebruiken, omdat je weet dat het je pijn zal doen. Ze zijn net zo gevaarlijk als lopen op de rand van een ravijn, maar tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat je je ongelooflijk levendig voelt, precies zoals zij zich voelen. De charme van de rebel iets is dat je niet kunt weerstaan.

Het is die aura van gevaar die hem omringt. Misschien trekt datgene wat je niet begrijpt je ook aan, een beetje zoals motten door licht worden aangetrokken. Met bad boys maak je lange nachten mee die je nooit wilt beëindigen. Hoe lang je dit kunt volhouden, is een andere vraag.

Bad boys zijn onvoorspelbaar

Onvoorspelbaarheid is een belangrijke eigenschap van slechte kerels. En, meer dan wat dan ook, zijn ze onbetrouwbaar. Als je met ze uitgaat, kan er van alles gebeuren. Je weet wanneer je uitgaat, maar je weet nooit hoe en onder welke omstandigheden je jezelf weer naar huis brengt.

Je voelt je alsof je op een carrousel stapt met veel intermitterende lichten, een carrousel waar je niet meer uit wilt. Het is net als op een boot: na een tijdje word je landziek.

Kun je een wolf temmen?

Bad boys zijn als verboden vruchten, als een plak cake als je op dieet bent. Ze hebben de charme van alles wat niet mag en niet goed voor je is, maar wat je uiteindelijk toch wilt hebben vanwege de adrenaline die het in je vrijmaakt. Bij good guys voel je je veilig. Je weet precies wat je te wachten staat, ze nemen je mee naar hetzelfde restaurant, op vakantie bij familie aan zee en op zondag voor de lunch met je moeder.

Een bad boy geeft je het gevoel dat je leeft omdat je je nooit veilig voelt, altijd in een avontuur, een romantisch boek waarvan je niet weet wat het einde is. Het is als een nieuwe adolescentie vol kwellingen, waarbij je droomt van een happy end. Je wilt de wolf temmen en er een lief hondje van maken, maar weet je zeker dat je dat kunt?

Wat te doen als je verliefd bent op een bad boy?

Ga voor wijsheid en hou aan één ding vast: als ik verdriet heb en lijd, is het tijd om op te stappen! Realiseer je dat het niet goed met gaat met de relatie en met jou, dat deze man niet voor jou is gemaakt. Je moet jezelf het beste wensen. Liefde is samen geluk maken.

Blijven in zo een relatie, bijvoorbeeld alleen maar om iemand te hebben, is helemaal niet goed. In de praktijk loopt het vaak uit tot een tragedie. Luister naar jezelf. Want diep van binnen merk je het meteen tijdens een ontmoeting: dit werkt of het werkt niet.

De geschikte man is er voor jou!

Uit een relatie met een bad boy komt vaak een aanzienlijke lading emoties voort, maar ook veel andere schade. Heel veel vrouwen staan tijdens hun relatie met een bad boy ongehoorde concessies toe, inclusief in een context van criminaliteit, huiselijk geweld, misbruik, drugs en nog veel meer.

Dus lieve vrouwen, leef jullie grote (misdadige) liefdes, ook al is het maar voor kort, zodat jullie kunnen begrijpen welke man uiteindelijk echt geschikt is voor jullie!