50liefde – Kosten, review en ervaringen

Een 50liefde review om vooral te kijken of je met een gratis abonnement, als vijftigplusser, een degelijke kans maakt op contact met een potentiële nieuwe partner. Ben je 50+ en op zoek naar een duurzame relatie? Verlang je naar een fijne vriendschap of is het gewoon leuk om regelmatig te genieten van goed gezelschap?

50liefde.nl belooft dat je één kans op drie maakt om te slagen. Deze datingsite is redelijk in balans als het gaat om het aantal vrouwelijke en mannelijke leden. Dus, de kans is zeker niet onbestaande!

50liefde.nl was niet echt bekend maar dat veranderde nadat er veel aandacht aan werd geschonken op tv. Niet alleen RTL4 maakte melding van deze datingsite tijdens het programma ‘Altijd Jong’. Ook het magazine ‘Vrouw’ van De Telegraaf en Nu.nl. brachten 50liefde.nl onder de aandacht voor het grote publiek. Het is nog steeds geen grote datingsites als Elitedating50plusmatch of Parschip, maar de weg ligt open en het aantal leden stijgt met de dag.

50liefde inloggen

De landingspagina van deze datingsite bevat een hoop aan nuttige informatie. Je registreren doe je door je naam of schuilnaam in te vullen, aan te duiden welk gender je bent en wat je zoekt. In het volgende schermpje vul je je mailadres in zodat de bevestigingsmail weet waar hij heen moet. Wachten op die bevestigingsmail hoeft niet en je kunt meteen je profielgegevens invullen.

Eens dat klaar is kun je meteen aan de slag. Tijdens het invullen van jouw specificaties is het wel even opletten. Bij ‘hobby’s’ kun je slechts tien items aanklikken. Ben je druk met hobby’s en bezigheden en duid je er meer aan, dan kun je niet verder.

Je gaat een keuze moeten maken over wat je wél of niet wil vermelden in je profiel. Zoals bij alle datingsites, heb je ook hier meer sjans als je een mooie profielfoto uploadt. Dat kan in het volgende schermpje, samen met een korte beschrijving over jezelf en over wat je hoopt te vinden.

50liefde Dashboard

Indien je succesvol bent aangemeld, kom je meteen in je persoonlijke dashboard. Hier kun je links vinden naar alle interne pagina’s. Je ziet meteen ook de meest recente activiteiten van andere leden. Heeft iemand een profielfoto geplaatst of is er een jarige, dan verschijnt het op deze pagina.

Ook krijgen bepaalde profielen extra aandacht onder de titel ‘Profiel Spotlight’. Verder vind je er je persoonlijke postvak waarin alle berichten toekomen en knipoogjes, je persoonlijke matches en/of partnervoorstellen.

Er is een zoekfunctie om zelf op zoek te gaan naar een ander lid. Via de Help-knop kun je kiezen waar je heen wilt; de meest gestelde vragen, de veiligheidstips of het contactformulier.

50liefde Profielen

De profielen worden één voor één gecontroleerd, daardoor kan het even duren vooraleer je profiel online staat zoals jij het hebt ingevuld. Met een profielfoto duurt het zelfs nog ietsjes langer. Het is de garantie van 50liefde.nl om zo de fake profielen te verschalken, ook al vind je overal snoodaards die de boel weten te omzeilen.

Steeds opletten wanneer iemand je benadert is de boodschap en je kunt alleen maar hopen dat het geen ghost is. Dit is een fenomeen dat helaas meer en meer voorkomt op datingsites. Bij het klikken op iemands profiel die je op het eerste gezicht wel leuk vindt zie je al de gegevens die deze persoon heeft ingevoerd.

Bij ‘Partnervoorstel’ zie je meteen hoeveel slaagkans jullie contact kan hebben. Omdat 50liefde.nl geen persoonlijkheidstest aanbiedt, zijn het de algemene specificaties als uiterlijkheden, het sterrenbeeld, de gevolgde opleidingen, de hobby’s en persoonlijk geschreven tekstjes de informatie die je te zien krijgt.

50liefde gratis account

Met een gratis 50liefde.nl account doe je niet echt veel. Zie je bijvoorbeeld een foto van iemand die jou wel iets lijkt en heeft hij of zij verschillende foto’s geplaatst, dan kun je ze alleen maar zien met een betaald abonnement.

Een knipoog versturen kan, maar dat is het dan ook. Berichten ontvangen, lezen en antwoorden is enkel voor degenen die betalen. Wél kun je zien wie van de andere leden online of offline is, dit zie je aan het groen balkje met het opschrift ‘Online’ bij de profielfoto.

Bij ‘Instellingen en Lidmaatschap’ kun je bij een aantal instellingen komen die ook met een gratis account te veranderen zijn. Je wachtwoord veranderen, email notificaties beheren of bijvoorbeeld je partner voorstellen bewerken kan best.

Ben je op zoek naar iemand in je buurt die past bij je specifieke wensen, dan gebruik je hiervoor de uitgebreide zoekfunctie die je niet via het dashboard kunt bereiken.

50liefde kosten

Met een premium abonnement kun je genieten van alle diensten die de site te bieden heeft. Het versturen en ontvangen van berichten, het bekijken van al de foto’s van andere leden, knipogen versturen én ontvangen en ga zo maar door.

De kosten van de lidmaatschappen zijn als volgt:

Het verschil tussen de verschillende abonnementen zit niet alleen in de duurtijd maar vooral in de opties. Het meest aangekochte 50liefde abonnement is Premium Comfort. Voor een looptijd van zes maanden betaal je, zonder korting, 39.99€ maar regelmatig zijn er kortingen tot 55% van de vaste prijs.

Bij het Comfort abonnement krijg je een leesbevestiging wanneer je iemand een bericht stuurde én een gedurfde 100% contactgarantie. De goedkopere abonnementen lopen één en drie maanden en hebben minder mogelijkheden. Berichten sturen en ontvangen kan bij elk abonnement.

50liefde opzeggen

Vond je een nieuwe partner via deze 50liefde.nl, dan kun je indien je wenst, het abonnement of account opzeggen. Bij ‘Mijn account’ vind je de link waar je je profiel kunt verwijderen. Eens verwijderd is er geen weg terug. Je profiel even ‘on hold’ zetten biedt deze site niet.

Uiteraard wil men weten wat de reden is van je vertrek en of je feedback wilt geven waardoor zij hun aanbod kunnen verbeteren. Wanneer je op de knop hebt geklikt die je account verwijdert, ontvang je een bevestigingsmail.

In die mail staat de link die je kunt aanklikken om je profiel voor goed te verwijderen. Wil je achteraf toch verder gaan met daten via 50liefde.nl, dan moet je weer van vooraf aan beginnen met het opstellen van je nieuwe profiel.

50liefde Ervaringen

Het is altijd interessant om ervaringen van anderen te kennen. Indien deze ervaringen echt zijn, is het leuk om te lezen dat er mensen zijn die via deze 50liefde.nl een nieuwe liefde vonden. Naar de site vermeldt worden jaarlijks meer dan 1.000.000 berichten heen en weer verzonden en dat is heel wat.

David (53) schrijft het volgende: ‘Ik ben erg blij met de diensten van 50liefde.nl! Ze staan altijd paraat om je verder te helpen en geven je advies hoe je te werk moet gaan. Ik heb hierdoor een mooie vrouw gevonden met 2 lieve kinderen. Wat voor mij niet uitmaakt, aangezien ik zelf ook kinderen heb. Het is een vrouw waarbij ik mijn passie kan delen en mijn verhalen kwijt kan. Bedankt 50liefde.nl!’

Jetty (55) en Bob (52) zijn een gelukkig stel die elkaar vonden op 50liefde.nl en schrijven: ‘Wij zijn samen dolgelukkig. We hebben elkaar een half jaar geleden aangesproken en zitten nu in een hele leuke en spannende relatie. Het blijft voor ons een avontuur om weer met elkaar te gaan afspreken. Fantastisch!’